Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurt’tan Gazilik unvanının 97. yıldönümü kutlaması

Gaziantep Basın Cemiyeti (GBC) Başkanı Arif Kurt, Antep'e Gazilik unvanının verilişinin 97. yıldönümünü yayımladığı mesajla kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2018 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 21:32
Kaynak: İHA
Kurt’tan Gazilik unvanının 97. yıldönümü kutlaması

Antep'e Gazilik unvanının verilişinin 97. Yıldönümünü kente çeşitli faaliyetlerle kutlanıyor. Gaziantep Basın Cemiyeti (GBC) Başkanı Arif Kurt, Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) tarafından Antep’e “Gazi” unvanının verilişinin 97’inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kurt, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İşgalden kurtulmak için canı, kanı pahasına destan yazan halkımız, tüm dünyaya örnek oldu. Bunun yanı sıra o dönemin zor şartları altında verilen mücadele bugün bile tüm Türk milletine ilham veriyor. Gazilik unvanının 7'den 70'e verilen mücadele sonucu alındı. Antepliler, her türlü imkansızlığa rağmen, hiçbir yerden yardım ve destek almadan büyük bir kararlılık ve irade gücüyle bu toprakları bizlere emanet bıraktı. Ayrıca ortaya koyduğu mücadele gücünü, bugün ekonomi, ticari ve kültürel hayatına da yansıtan Gaziantep, her türlü şartta mücadelesine devam ederek adına ve şanına yakışır şekilde Türkiye’mize moral kaynağı olmaya devam ediyor. Antep’e gazilik unvanının verilişinin 97. yıl dönümünde tüm gazilerimizi saygıyla anıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor ve tüm hemşehrilerimin bu kutlu gününü yürekten kutluyorum."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.