Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurtuluşu coşkuyla kutluyoruz

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2016 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:35
Kaynak: İHA
Kurtuluşu coşkuyla kutluyoruz

İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci mesajında, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümünü kutladı.

Başkan Özkeçeci, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bugün tüm Gaziantepliler olarak Gazi şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünü kutlamanın eşsiz gurur ve coşkusunu yaşıyoruz. Gaziantep'in 11 ay süren kurtuluş mücadelesi; büyük küçük, kadın-erkek çocuk demeden bir şehir halkının, top yekûn düşmana karşı duruşunun, bir tek cephenin çökertilemediği, bir tek mevziinin düşürülemediği, 6 bin 317 vatan evladının şehit verilerek, tarihin altın sayfaları arasına muhteşem bir kahramanlık destanının yazıldığı günün 95'inci yıldönümüdür."

"VATANIN BAĞIMSIZLIĞA KAVUŞTUĞU GURUR VERİCİ BİR GÜN"

25 Aralık’ın yalnızca Gaziantep’in kurtuluşa erdiği bir gün değil, aynı zamanda tüm vatanın bağımsızlığa kavuştuğu son derece gurur verici ve önemli bir gün olduğunu vurgulayan Özkeçeci, mesajında şu ifadelere yer verdi :"Aziz milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bütün vatan sathında başlattığı kurtuluş mücadelesi destanı, 25 Aralık 1921'de Gaziantep’in işgalden kurtarılmasıyla sona ermiştir. Bu anlamda Gaziantep’in bağımsızlık mücadelesi ile tarihin akışı değişmiş, Cumhuriyetimizin kuruluşunun başlangıç tarihi olmuştur.

Dünyadaki tüm mazlum milletlere rehber olan bu emsalsiz mücadelenin eşsiz kahramanları artık aramızda yoklar. Onlar düşman çizmesi altında yaşamaktansa ölmeyi göze alarak büyük bir vatanseverlik örneği gösterdiler. Onlar bu vatanın hürriyeti ve bağımsızlığı uğruna, namusu ve bayrağı uğruna mücadele etmeyi, bu yolda seve seve şehit ve gazi olmayı seçtiler.

"15 TEMMUZ RUHU"

"Bu onur ve sorumluluk, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere o tarihi yazan Gaziantep halkının aziz hatıraları eşliğinde; 15 Temmuz'da, Demokrasi Meydanı’nda kutsal bir nöbet ve büyük bir direnişle kendisini yeniden göstermiştir. Gaziantep halkı; yediden yetmişe, kadını, erkeği, genci, yaşlısı, engellisi ile omuz omuza vatanına, bayrağına ve devletine sahip çıkmıştır. On binlerce Gaziantepli, Şahin Beyin Şehit Kamil’in göndere çektiği bayrağımızın gölgesinde ona uzanan ellerin karşısında birlik duvarı örmüş, demokrasi için haftalarca, 24 saat nöbet tutmuştur.

Devlet ve milletçe uğradığımız ihanet ve haksızlıkların müsebbibi, cumhuriyetimiz ve bağımsızlıklarımızın katline ferman veren FETÖ terör örgütünün ve ele başlarının hezimete uğramasındaki en büyük pay milletimizindir. Gaziantep, o 25 Aralık ruhuyla tuttuğu nöbetlerle tarihe bir kez daha not düşmüş, kararlı duruşu ve dayanışma beceresi ile bir kez daha fark oluşturmuştur."

"GAZİANTEPLİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM"

Bir Gaziantepli olmaktan gurur duyduğunu belirten Özkeçeci "Bu düşüncelerle, Gazi şehrimizin kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümünü emsalsiz bir gururla kutluyor, Gaziantep’i işgalden kurtararak vatanımızın kurtuluşu için canını, kanını ortaya koyan İstiklal Savaşı kahramanlarımızı ve şehitlerimizin her birini rahmet ve şükranla anıyorum. Bu vesileyle tüm Gaziantepli hemşehrilerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum.” Dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.