Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Liseli Seyit Battal'ın büyük başarısı

Gaziantep Ticaret Odası Anadolu Ticaret Meslek Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Seyit Battal Ay, 3. Uluslar arası Avrupa Kick Boks, Full Kontack dalı 54 kiloda 1. Olarak altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2018 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 22:50
Kaynak: İHA
Liseli Seyit Battal'ın büyük başarısı

Gaziantep Ticaret Odası Anadolu Ticaret Meslek Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Seyit Battal Ay, Antalya'da düzenlenen, 29 ülkeden yaklaşık 2 bin 400 sporcunun katıldığı 3. Uluslar arası Avrupa Kick Boks, Full Kontack dalı 54 kiloda 1. Olarak altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Ay, elde ettiği birincilikle 15-23 Eylül tarihleri arasında İtalya'nın Milano kentinde düzenlenecek Dünya Kick Boks şampiyonasına katılım hakkı elde etti.

7 yıldır Kick Boks sporu yaptığını, daha öncede çeşitli tarihlerde düzenlenen Türkiye ve Avrupa şampiyonalarında bir çok derece elde ederek madalya kazanan Seyit Battal Ay, hedefinin dünya şampiyonasında da birincilik kürsüsüne çıkarak Türk Bayrağını göndere çektirmek olduğunu söyledi.

Yaptığı sporla hem sağlıklı bir hayat sürdüğüğünü ve hem de gerek ülkemizin ve gerekse de dünyanın bir çok yerini görme fırsatı bulduğunu ifade eden Ay," Herkesin kendi yeteneklerine göre bir spor yapması çok önemli. Böylece sağlıklı kalmanın yanı sıra bir çok yeri gezip görme şansını da bulabilirler. Ben yaptığım spor sayesinde Türkiye'nin bir çok şehrinin yanında, Avrupa ülkelerini görme şansını yakaladım" diye konuştu.

Gaziantep Ticaret Odası Okul Müdürü Ergün Özkol ise, öğrencisinin elde ettiği başarı ile gurur duyduklarını, katılacağı Avrupa Şampiyonasında da başarılı maçlar çıkartıp derece ile döneceğine inandığını ifade ederek," Okulumuzda öğrencilerimizi eğitimin dışında, spor ve kültürel faaliyetlere katılmaya teşvik ediyoruz. Öğrencilerimiz böylesine uluslar arası turnuvalara giderken, masraflarını okul öğretmenlerimiz ve okul aile birliğinin desteği ile gidiyorlar. Dar ve kısıtlı imkanlarla gittikleri turnuvalardan öğrencilerimizin başarıyla dönmeleri bizleri ayrıca gururlandırıyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.