Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Listeler tartışılıyor

Önceki gün netleşen milletvekili aday listeleri partilerde ve kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2018 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 14:03
Kaynak: İHA
Listeler tartışılıyor

Tartışmalar en fazla CHP ve AK Parti listelerinde yoğunlaşıyor. CHP’de 4 aday, listedeki yerlerini beğenmeyince adaylıktan çekildi. AK Parti’de ise, mevcut milletvekillerinin seçilebilecek sıralardan aday gösterilmesi ile sınırlı bir değişim yaşandı.

CHP’DE LİSTE DEPREMİ YAŞANIYOR

Listelerin açıklanmasının ardından en büyük tartışmalar CHP’de yaşanmaya başlandı. CHP Gaziantep Milletvekilleri Akif Ekici ve Mehmet Gökdağ milletvekili aday listesinde yer almadı. Diğer taraftan listedeki yerlerini beğenmeyen 4 kişi adaylıktan vazgeçti. 9. sıra adayı Nesrin Tuncel, 7. sıra adayı Naci Kılık, 13. sıra adayı Yılmaz Demirdelen ve 14. sıra adayı Mehmet Turan Gündoğdu adaylıktan çekildiklerini açıkladı. Adaylıktan çekilen CHP’liler, parti yönetimini suçlayıcı açıklamalarda bulundu. Özellikle Yılmaz Demirdelen, genel merkezle ilgili sert açıklamalar yaptı.

AK PARTİ’DEKİ DEĞİŞİM SINIRLI OLDU

CHP’de mevcut milletvekilleri liste dışı kalırken, AK Parti’de tam tersi bir durum yaşandı. Listenin ilk 4 sırasında mevcut vekiller Abdulhamit Gül, Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan ve Nejat Koçer, 5. ve 6. sırada eski milletvekilleri Derya Bakbak ve Ali Şahin, 7. sıradan ise geçtiğimiz yıl vefat eden Milletvekili Abdulkadir Yüksel’in oğlu Müslüm Yüksel aday gösterildi. Diğer taraftan mevcut milletvekillerinden Şamil Tayyar, Canan Candemir Çelik ve Mehmet Şimşek aday listesinde yer almadı. Büyük Birlik Partili İhsan Kaya da AK Parti listesinin 11. sırasında kendine yer bulabildi.

ŞİMŞEK: DURMAK YOK, YOLA DEVAM

24 Haziran'da yapılacak 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için AK Parti'nin listesinde yer almayan Gaziantep Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek dün sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Twitter'dan açıklama yapan Şimşek, "Özenle ve dikkatle belirlenmiş listelerde yer alan partimizin 27. dönem milletvekili adaylarını tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Sürecin zaferle taçlanmasını temenni ediyorum; hayırlı, uğurlu olsun. Durmak yok yola devam..." dedi.

ÖZKEÇECİ: SEÇİM SANDIKTA KAZANILIR

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, 27. Dönem Milletvekili aday listesi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Teşkilatımızla birlikte çalmadık kapı, sıkılmadık el kalmayana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Özkeçeci, şöyle devam etti: “Geniş bir mutabakat süreci sonunda Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın, Genel Merkezimizin takdiriyle, Gaziantep’imizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşıyacak olan adaylarımız belirlendi. Seçim sandıkta kazanılır, bütün teşkilat mensuplarımızla sandıklarımıza sahip çıkacağız. İnşallah 24 Haziran akşamı sandıklardan çıkacak sonuçlarla milletimize çifte bayram yaşatacağız. Bu ülke üzerinde kirli hesaplar peşinde koşan şer odaklarına gerekli cevapları yine sandıkta rekor oy çıkartarak vereceğiz. Millete hizmet yolunda kutlu yürüyüşümüze devam edeceğiz.”

SUCU, ÇEKİLEN ADAYLARI SUÇLADI

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu da yaptığı açıklamada, listedeki yerlerini beğenmeyerek adaylıktan çekilenleri suçladı. Sucu, kimsenin küsmeye hakkı olmadığını belirterek, adaylıktan istifa etmenin siyaseten etik olmadığını ifade etti. Sucu, “Arkadaşlarımız atama yapılacağını biliyordu. Aday adayı olurken teşkilatla bir araya geldiler. Söz verdiler. Şimdi de adaylıktan çekiliyorlar. Bunu anlamak mümkün değil. Buna rağmen takdir yine de onlarındır. Bu bir ön seçim değil atamadır. Atamayı bilerek aday oldular. Kimsenin küsmeye hakkı yok” diye değerlendirmede bulundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.