Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lütfü Demir seçim sonuçlarını değerlendirdi

CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir 23 Haziran İstanbul seçimlerini değerlendirdi. Yapılan seçimin sonuçlarını iyi tahlil edilmesini ifade eden CHP İl Başkanı Demir şu ifadelere yer verdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2019 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 04:15
Kaynak: İHA
Lütfü Demir seçim sonuçlarını değerlendirdi

“31 Mart Yerel Seçimlerinde halk sandığa giderek iradesini ortaya koymuştur. Seçinden önce Cumhur ittifakının yönetiminde bulunan İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Antalya Büyükşehir Belediye başkanlıkları başta olmak üzere vatandaşlarımız CHP’li belediye başkanlarını seçerek göreve layık görmüştür. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Partinin beraberliği ile kurulan Millet İttifakı dersine iyi çalışmış, halkımızın sorunlarını iyi tahlil ederek, çözümlerini dile getirmiş ve karşılık almıştır. Millet ittifakı ülkemizin için bulunduğu ağır ekonomik sorunlar başta olmak üzere tüm sorunlara samimiyet ve kucaklayıcı bir dille yaklaşmış çözümler üretmiştir. Cumhur İttifakı ise uzun zamandır iktidarın verdiği güçle yanlışa kapılmış, kibre kapılmış, vatandaşlarımızın derdinden çok sallanmakta olan iktidarının derdine düşerek toplumu gerici, sorunların çözümünden uzak ağır ve ayrıştırıcı bir kampanyaya süreci götürmüş ve sandıktan hezimetle çıkmıştır.

İktidar halkımızın takdiri ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Sn. Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanmasını bir türlü kabullenememiştir. Gerçeklikten uzak, akıl almaz iddialarla Yüksek Seçim Kurulunda akılını ve görevini iktidara adamış 7 kişilik üyeyle millet iradesi gasp edilerek seçimlerin 23 Haziranda yenilenmesini sağlamıştır. Ancak halkımız sandıktaki iradesinin yargı eliyle gasp edilmesini kabul etmemiş ve 31 Mart Yerel Seçimlerinde 13.729 oy farkı ile göreve getirdiği Sn. Ekrem İmamoğlu’nu 23 Haziranda 806.546 oyla eziği bir çoğunlukla tekrar seçmiştir. Seçimin kazananı tüm İstanbul ve demokrasi sevdalıları olmuştur. Sayın Ekrem İmamoğlu’na sadece CHP’li ve İyi Partili Seçmenler değil Ak Partili, MHP’li, Saadet Partili ve HDP’li seçmenlerde oy vermiştir.

Yenilenen İstanbul seçiminde benle beraber görev alan belediye başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza, yöneticilerimize, meclis üyelerimize, avukatlarımıza ve tüm partililerimize seçim başarısındaki katkılarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.

31 Mart 2019 ve 23 Haziran 2019 Yenilenen İstanbul seçimini tahlil ettiğimizde vatandaşlarımız artık kibre kapılarak toplumun sorunlarına kulak tıkamış, topluma parmak sallayan anlayıştan ve vergileriyle oluşturduğu milli servetin israf edilmesine daha fazla kayıtsız kalmamış ve AKP iktidarına ders vermiştir. Türkiye ciddi sorunlar yaşamaktadır. Ekonomiden eğitime, işsizlikten mülteci sorununa ve dış politikada ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Halkımızın büyük bir çoğunluğu ülkemizin geleceğine dair derin kaygılar duymaktadır. Seçim sonrası güzel şeylerin olacağını ifade eden iktidar sahipleri seçimin hemen arkasından vatandaşlarımızı zam yağmuruna tutmuştur. Elektriğe, çaya, şekere ve akaryakıt fiyatlarına yüksek zamlar getirerek vatandaşlarımızı daha zor duruma düşürmüştür.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler yaşanan tüm sıkıntıların farkında olup, çözüm önerilerimizle her daim halkımızın yanında olacağız. Gaziantep genelinde yaşanan sıkıntıları da yakından takip ederek kamuoyunun bilgisine sunacağız. Eğitimden, sağlığa, ulaşımdan, Suriyeli sorununa, işsizlikten toplum vicdanını derinden yaralayan tüm olumsuz gelişmelerin sonuna kadar takipçisi olacağız.

Şehrimizde artık olumsuzluklara dur deme zamanının geldiğini düşünen tüm halkımızı özelliklede gençleri ve kadınlarımızı Cumhuriyet Halka Partisi çatısı altına bekliyoruz. Tıpkı İstanbul Seçimlerinde olduğu gibi bizlerde bu şehirde herkesi kapsayan Gaziantep İttifakını oluşturacağız. Kötü gidişata dur diyen tüm vatandaşlarımızın katılımıyla daha güçlü olarak muhalefet anlayışımızı hayata geçireceğiz.

Yapılacak ilk yerel seçimde tüm örgütümüzle birlik ve beraberlik içerisinde çalışıp tüm kesimleri kucaklayarak Gaziantep’e de Hakkı, Hukuku ve Adaleti öngören bir anlayışla sosyal belediyeciliği getireceğiz.”

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.