Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

LYS sınavı için sessizlik çağrısı

Türkiye’de milyonlarca gencin üniversite hayallerini şekillendirecek olan LYS 1 öncesi uyarılarda bulunan Uğur Lisesi Rehber Öğretmeni Ece Sanağa Mübarek, vatandaşları sınav süresince sessizliğe davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2017 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 11:44
Kaynak: İHA
LYS sınavı için sessizlik çağrısı

Rehber Öğretmeni Ece Sanağa Mübarek,11 Haziran Pazar günü LYS sınavının ilk etabı gerçekleştirileceğini hatırlatarak, öğrencilerin geleceğini şekillendireceği ve hayallerine yön vereceği sınavın sessiz bir ortamda yapılması gerektiğini ifade etti. sınav boyunca herkesin sessiz olması için çağrıda bulunan Mübarek, özellikle sınav yapılan okulların çevresinde motorlu araçların geçişine izin verilmemesini ve sınav bölgelerinde yüksek gürültüye neden olan etkinliklerin düzenlenmemesini istedi. Mübarek, "Milyonlarca gencin uzun süredir hazırlandığı LYS 1 Matematik alanında 11 Haziran 2017 Pazar günü saat 10.00 başlayacak. Sınav toplam 135 dakika sürecektir. Adayların en geç saat 09.45’te sınav salonuna girmiş olması gerekiyor. Geçtiğimiz sınavda yaşanan sıkıntıların yaşanmaması için mutlaka sınav salonuna adayların zamanında girmesi lazım. Burada sınava girecekler kadar vatandaşlarımıza da önemli görevler düşmektedir. Sınava girecek adayların ulaşamında yardımcı olmaları ve onlara özellikle trafikte geçiş üstünlüğü sağlamalarının yanı sıra vatandaşlarımızın sınav süresince sınav merkezlerine yakın yerlerde sessizliğin sağlanmasına destek olması gerekir” dedi.

Sınav öncesi ve sınav esnasında öğrenciler için tavsiyelerde de bulunan Mübarek, sınava girilecek salonların önceden ziyaret edilmesinin önemli olduğunu kaydetti. Sınav öncesi ve sınav esnasında sürekli pozitif düşüncelerin taşınmasının önemine de dikkat çeken Mübarek, "Bu sınav bir ölüm kalım mücadelesi veya dünyanın sonu değildir.Size verilecek cevap kâğıdıyla ilgili kodlamaları dikkatli ve eksiksiz olarak doldurun. Verilen cevap kağıdının adınıza düzenlenip düzenlenmediğini kontrol edin. Soru kitapçığı üzerine, adınızı-soyadınızı, TC Kimlik numaranızı ve sınav salon numaranızı yazınız. Sorularda sizden istenenin ne olduğunu anlamak ve onun yanıtını vermek zorundasınız. İlk turda yapabildiğiniz soruları çözün. Cevaplandırılmayan sorulara soru kitapçığında bir simge veya işaret koyun. Böylelikle, o soruların ikinci turda daha kolay bulunması sağlanır. Bu yöntem testteki her soruyu incelemenize ve zamanınızı doğru kullanmanıza yardımcı olur. Sınav süresince moraliniz bozulduğunda, konsantrasyonunuz dağıldığında veya üst üste yapamadığınız sorular olduğunda kaleminizi bırakın. Arkanıza yaslanın. Gözlerinizi kapatıp nefes egzersizleri yapabilirsiniz Sınav, bilgiyi kullanma hızınızı ölçer. Hız ve doğru cevap arasındaki dengeyi kurun. Aşırı dikkat ya da dikkatsizlik zaman kaybına neden olur. Belirli aralıklarla zamanı kontrol edin. Geçen zamanla değil kalan zamanla ilgilenin" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.