Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MASAT-DER Konya’da lezzet durağı oldu

Türkiye’nin en zengin mutfağına sahip olan Gaziantep, ‘Gastronomi Kenti’ ünvanını layıkı ile yerine getirirken, usta aşçıların ellerinde şekillenen lezzetler ile sofralara değer katıyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2021 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 11:44
Kaynak: İHA
MASAT-DER Konya’da lezzet durağı oldu

Gaziantepli usta şefler bu kapsamda Konya’da düzenlenen Gastrofest Günleri’nde yaptıkları birbirinden güzel yemeklerle etkinliği lezzet şölenine dönüştürdüler.

1-3 Ekim Tarihlerin de Konya’da Yapılan, Konya Gastrofest etkinliğinde Türkiye’nin ilk gastronomi kenti olan Gaziantep’in maharetli aşçılarının kurduğu Aşçılar Derneği  (MASAT-DER)  bir yıldız gibi  parladı. Üç gün süren etkinlik boyunca gerek yöresel lezzetler, göz alıcı sunumları ile damgasını vuran MASAT-DER adeta lezzet durağı oldu.

MASAT-DER Başkanı İsmet Hızal, “Şef arkadaşlarımın yaptığı leziz yemekler, görsel şölene dönüşen sunumlar, usta ellerle açılan katmerle Konyalılara unutulmaz bir sofra kurduk. Onları lezzete doyurduk. Dernek olarak Konya’ya götürdüğümüz   halk oyunları ekibi ile de folklor kültürümüzden örnekler verdik. Gaziantep’in tanıtımına katkı sağladığımız için çok mutluyuz” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.