Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MECLİSTE HUKUK TARTIŞMASI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ekim Ayı 2’inci birleşim toplantısı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2017 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2023 08:02
Kaynak: İHA
MECLİSTE HUKUK TARTIŞMASI

Meclis toplantısı Latif Karadağ başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda gündemin 5.maddesi  olan Şehitkamil İlçesi Osmangazi Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümü hakkında konuşan CHP Meclis Üyesi Mehmet Sucu; “Mahkeme kararını uygulamıyorsunuz. Saygı göstermediğiniz hukuk bir gün size de lazım olacak” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Meclis Salonun da gerçekleşen toplantı  gündem içi 45, gündem dışı 3 madde oy birliği ile 10 madde ise  oy çokluğu ile kabul edildi.

 “MİMARLAR KANUNUNA AYKIRI BİR İŞLEMDİR”

5’inci maddeye itiraz eden CHP Meclis Üyesi Mehmet Sucu yapılan işlemin yanlış olduğunu  ve mimarlar kanununa aykırı olduğunu belirterek, “Bu madde metro yanı ve çevresinin 1'inci ve 2'inci etap kentsel dönüşümü ve etapları iptal ediyoruz. Tekrar metroyu da içine alıp bir kentsel dönüşüm alanı olarak meclise getiriyoruz.  Görüştüğümüz madde tehlikeli bir madde. Yaptığımız bu işlem çok yanlış bir işlemdir. Mimarlar kanununa aykırı bir işlemdir. Bunu hepiniz biliyorsunuz ama işinize geldiği gibi davranıyorsunuz. Bakın arkadaşlar burada yapılan bütün binalar mahkeme de tek tek iptal ediliyor. Durdurma kararları veriliyor. Biz hala planlar kuruyoruz. Sordum plancı arkadaşımıza planların kısmen yürürlükte olduğu söyledi. Fakat kentsel dönüşüm alanıyla ortada muamma bir olay var. Ortada bir yanlış var ve bu yanlışlıkları düzeltmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

 “HUKUK BİR GÜN HERKESE LAZIM OLACAK”

Sucu konuşmasının devamında ise hukuka aykırı bir işlem yapıldığını vurgulayarak, “O bölge ile ilk taşınanlardan birisi benim. Daha bu sabah oğlumu okula bırakırken inan ki araçlar ilerlemiyor. Yarın bu yoğunluk tamamen burada birleştiğinde bir kısmını satıyorsunuz zaten inanın size yarın orda bırakın aracı insan yürüyemeyecek. Buraya getirmiş olduğunuz yoğunluk orayı felç edecek. Ben yalan söylüyorsam çıksın birisi beni yalanlasın fakat burada çok yanlış bir uygulama yapılıyor. Bu planları yaparken burada sözel olarak vermiş olunan vaatler vardı. Bu vaatlerden birisi Yüzüncü Yıl Kültür Parkının kamulaştırması ile ilgili ben buradan soruyorum burada kaç metreyi tapulaştırdınız, burayı sattınız? Bir metreyi tapulaştırdınız mı? Bakın arkadaşlar ya sözünüzde durun ya da yaptığınız işleri anlatın. Uygulamanın durdurulması ile ilgili kararlar var. Hukuk bir gün herkese lazım olacak. Bugün hukuku çiğniyorsunuz, ayaklar altına alıyorsunuz. Mahkeme kararını uygulamıyorsunuz. Şu anda çoğunluğunuz var, biz yaptık oldu diyorsunuz ama hukuk bir gün size de lazım olacak inşallah. Saygı göstermediğiniz hukuk bir gün size de lazım olacak.”

 “YAPTIĞIMIZ İŞLEM BİR İMAR PLANI DEĞİL BİRLEŞTİRME”

Sucu’ya cevaben konuşan Latif Karadağ ise, “Söylediklerinizde doğrular da var eksiğiniz de var. Görüştüğümüz madde kentsel dönüşüm ve gelişim proje sınırı alanı. Daha önce o bölgede Kadı değirmeni 1, Kadı değirmeni 2 kentsel dönüşüm sınırları vardı. Yaptığımız bu çalışmayla iki kentsel dönüşüm alanını birleştirerek metronun olduğu bölümü de içine alarak kentsel dönüşüm sınırı ilan ediyoruz. Şu anda yaptığımız işlem bir imar planı değil birleştirme” diye konuştu.

Öte yandan 5’inci madde ise oy çokluğu ile kabul edildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.