Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Menopoz "geliyorum" der

Medical Park Gaziantep Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinde görevli Op. Dr. Nida Dai, menopoz döneminin kendisini önceden belli ettiğini belirterek, menopoza girecek kadınlara uyarılarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2017 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:46
Kaynak: İHA
Menopoz "geliyorum" der

Op. Dr. Nida Dai, menopozun kadında yumurtalık fonksiyonlarının tamamen tükenmesi neticesinde adet görmenin kesilmesi olduğunu hatırlatarak, menopozun önceden kendisini belli ettiğini kaydetti. Menopozun belirtileri hakkında da bilgi veren Dai, "Genellikle 45 yaş civarında adetlerin tamamen kesilmesinden 1-2 yıl önce adet düzenindeki değişiklikler ile ilk belirtiler başlar. Ateş basması, terleme gibi belirtiler ve psikolojik sıkıntılar sıklıkla 1-2 yıl sürer ve biter" şeklinde konuştu.
Psikolojik ve bedensel farklılıkların menopoz habercisi olabileceğini vurgulayan Dai, "Menopoz aslında kadınlara kendini uzun süre önce belli ettirir. Zaman zaman psikolojik ruh değişimleri, bazen de bedensel farklılıklar olarak. Menopoz döneminde kadınlar sıklıkla kilo alır ve vücuttaki yağ dağılımında değişiklik olabilir. Uykusuzluk, sinirli olma hali, ruhsal değişimler, konsantrasyon ve hafıza bozulması, unutkanlık gibi beklenmeyen durumlarla karşılaşılabilir" dedi.
Dai, menopozun uzun vadede kemik erimesi, vücut şeklindeki değişiklikler, meme ve genital organlardaki değişiklikler gibi her hastada farklı şiddetli sonuçlar ortaya çıkarabileceğini ve bu sonuçların yaşlanmayla birlikte devam edebileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.