Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Merinos Halı'ya ödül

 Dünyanın en büyük halı üretim kapasitesiyle liderliği elinde bulunduran Merinos Halı bu yıl yine en fazla ihracat yapan firma olarak ödüle layık görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2017 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:52
Kaynak: İHA
Merinos Halı'ya ödül

Türkiye İhracatçılar Meçlisi tarafından düzenlenen törende ödülü Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi 'nin elinden aldı. 

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından her yıl düzenlenen ve sektörlerinde en fazla ihracat yapan firmaların ödüllendirildiği törende halı sektöründe yıllardan beri ihracat liderliğini elinde bulunduran Merinos Halı yine birinci oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törende Merinos Halının ödülünü Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu Ekonomi bakanı Nihat Zeybekci ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin ilenden aldı. Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu böyle bir ödülü almaktan dolayı gururlu olduklarını ve yatırımlara aralıksız devam ettiklerini ifade etti.

İbrahim Erdemoğlu yatırımlarla ilgili olarak çalışmaların aralıksız devam ettiğine dikkat çekerek Sasa Polyesterin ana hammaddesini üretmek üzere kolları sıvadıklarını söyledi. Erdemoğlu " Sasa'nın ana hammaddesini üretmek üzere planladığımız yatırımın büyüklüğü 3,5 milyar dolar seviyesindedir. Yatırımla 1 milyar dolarlık ithalata fren konulması hedeflenmektedir. Türkiye'nin 2023 hedeflerini yakalaması yolunda yatırımlarımızı aralıksız sürdüreceğiz " dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.