Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MİKRO ART SANATI ŞAHİNBEY'DE CANLANIYOR

Şahinbey Belediyesi'ne bağlı Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi'nde muhasebe ve finansman eğitimi veren Yusuf Çakmak, Türkiye'de Mikro Art sanatını yapan iki kişiden birisi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2019 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:31
Kaynak: İHA
MİKRO ART SANATI ŞAHİNBEY'DE CANLANIYOR

Şahinbey Belediyesi'ne bağlı Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi'nde muhasebe ve finansman eğitiminin dışında Mikro Art sanatı ile Kuş tüyü, fındık fıstık kabukları, hap tanesi, soğan zarı, incir çekirdeği ve aklınıza gelebilecek her türlü küçük objeyi tuval olarak kullanan Yusuf Çakmak, Hasan Celal Güzel Sosyal Tesis 'inde gönüllü olarak öğrencilere ve tesis hocalarına eğitim veriyor.

KÜÇÜK OBJELERLE DEV ESERLER

Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi'nde Bilgisayarlı Muhasebe eğitimcisi Yusuf Çakmak, Mikro Art sanatına ilgisinin küçük yaşlarda başladığını belirterek, '"Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi'nde muhasebe ve finansman eğitmeni olarak çalışıyorum ve aynı zamanda sanatın farklı bir dalıyla ilgileniyorum. Mikro art sanatını Türkiye'de yapan iki kişiden birisiyim. Küçük nesneler üzerine resimler çiziyorum. Şahinbey Belediyemizin düzenlemiş olduğu sergilere katılarak yapmış olduğum çalışmaları vatandaşlara sundum ve oldukça olumlu dönüşler aldım. Bu sanatı Şahinbey Belediyemizin de destekleri ile birçok kişiye öğretmek istiyorum. Çünkü kimsenin dikkatini çekmeyen nesnelerin üzerine çizimler yaparak sanata dönüştürüyorum. İncir Çekirdeğinin üzerine Türk Bayrağı çizdim, yumurtanın beyazına resim çizdim. Kahve telfinden resim yaptım. Yani aklınıza gelecek tüm küçük nesneler üzerine farklı çalışmalar yapabiliyorum. Bu sanatı Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'nun sayesinde daha da geniş kitlelere yayacağımıza inanıyorum" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.