Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Mücadele Müzesi'nde tarihi yaşıyorsunuz

Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Türk Kızılay'ı Şahinbey Şubesi'nin açılışı için Gaziantep'e gelen Türk Kızılay'ı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Milli Mücadele Müzesi'ni gezdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2019 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:47
Kaynak: İHA
Milli Mücadele Müzesi'nde tarihi yaşıyorsunuz

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep savunmasında verilen destansı mücadeleyi yansıtan Milli Mücadele Müzesini, Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ve Türk Kızılay'ı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık'a gezdirerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

BÜYÜK BİR DEĞER

Türk Kızılay'ı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, tarihe ışık tutan bir medeniyetin topraklarında çok önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, "Gaziantep katman katman bir medeniyet. Dolayısıyla yer üstündeki tarihi dokusu, kültürel zenginlikleri, insanı ve yer altındaki tarihi ile büyük ve önemli bir şehir. Aynı zamanda böyle icraatçı Milletvekilleri ve Belediye Başkanı ile ortaya çıkartılan bu tarihi kente büyük bir değer kazandırmış. Milli Mücadele Müzesi'nde hem tarihi yaşıyorsunuz hem de o medeniyeti de burada yakından görüyorsunuz. Memleketimiz çok kıymetli bir memleket. Üzerinde onlarca medeniyet yaşamış binlerce yıllık bir medeniyet. Dünyanın en eski yerleşim yeri olan göbekli tepe insanlık tarihinin akışını değiştiren ve yeniden yazdıran topraklar, buralar. Bu gayretli ve kıymetli çalışmalardan dolayı Milletvekilimiz Derya Bakbak'ı ve Şahinbey Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tahmazoğlu 'nu tebrik ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.