Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Teknoloji Hamlesi gençlere yayılıyor

Gaziantep’te “Savunma Sanayinde Dönüşüm” konferansı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2020 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 14:57
Kaynak: İHA
Milli Teknoloji Hamlesi gençlere yayılıyor

Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu yeni teknolojilerde dışa bağımlılığı azaltmak ve yerli, milli üretimin toplumun tüm katmanlarına yaymak için başlatılan “Milli Teknoloji Hamlesi” çalışmaları yerelde de devam ediyor.

Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi’nin konuşmacı olarak katıldığı konferansta gençlere seslenen Gaziantep Valisi Davut Gül, savunma sanayinin önemine değinerek Milli Teknoloji Hamlesi yolunda gençlere güvendiklerini söyledi.

Gaziantep’in sanayi altyapısı yönünden diğer illere örnek durumda olduğunu vurgulayan Vali Gül, bu minvalde Teknofest’in İstanbul’dan sonra Gaziantep’te düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti ifade etti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na da eğitime verdiği destekler için teşekkür eden Gül, konferansın faydalı geçmesi temennisinde bulundu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, savunma sanayinde önemli atılımlar gerçekleştirildiğini aktararak ülkemiz ve geleceğimiz adına sevindiklerini kaydetti.

Konuşmalar sonrasında Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi tarafından savunma sanayinin önemi, çalışma alanları, hedefleri gibi pek çok konuyu içeren sunum öğrencilerle paylaşıldı.

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen konferans sonunda günün anısına hediye takdiminde bulunuldu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.