Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milliyetçi Hareket Partisi’nden Nizip Ticaret Odası’na Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Teşkilatı ve milletvekili adayları, Nizip Ticaret Odası’nı (NTO) ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2018 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:39
Kaynak: İHA
Milliyetçi Hareket Partisi’nden Nizip Ticaret Odası’na Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Teşkilatı ve milletvekili adayları, Nizip Ticaret Odası’nı (NTO) ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyaretin açılış konuşmasını yapan NTO Başkanı Mehmet Özyurt yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mübarek ramazan ayının ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni eden NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, “MHP Gaziantep milletvekili adaylarının hayırlı olmasını diler görevlerinde başarılar dilerim.”dedi.

Nizip Ticaret Odası olarak "Nizip Ticaret Odası olarak ilçenin ve bölgenin sorunlarına çözüm bulmaya çalıştıklarını belirten NTO Başkanı Özyurt sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Odamız 1962 yılında kurulmuş olup 1500 civarında üyesi bulunmaktadır. İlçemiz müteşebbis bir yapıya sahip olduğundan yaklaşık 1000 civarında işletmesi bulunmaktadır. İlçemizin ihracatı 350 milyon dolar seviyesinde gerçekleşmektedir. Dolayısıyla Nizip ilçesini bir il olarak düşünürsek Türkiye ihracat sıralamasında ilk 30 unda yer almaktadır. Nizip Ticaret Odası olarak ilçemizin 2023 ihracat hedefini 750 milyon $ olarak açıkladığımızı belirtmek isterim. İlçemizin hem konumu hem üretim çeşitliliği bakımından ihracata yönelik bir yapısı bulunmaktadır. Bu nedenle Nizip olarak esas hedefimiz ihracatçı sayısını artırmaktır. Bu amaçla da Nizip’te Gaziantep Gümrük Başmüdürlüğüne bağlı bir gümrük müdürlüğünün kurulması en büyük beklentimizdir. Gümrük Müdürlüğü kurulması ile ihracat kolaylaşacaktır. Böylece hem ihracat miktarı hem de ihracatçı sayısının artacağını söyleyebiliriz. Nizip’e gümrük müdürlüğü kuruluna kadar bu çabamız devam edecektir. Antepfıstığı fiyat için istikrarı ve mal temine rahat ulaşabilmek konusunda daha önceden de bahsettiğimiz gibi Antepfıstığındaki stokçuluğun ve ürün rekolte tespiti” sorunlarının önüne geçilmesi amacıyla devlet desteği kapsamına alınmalıdır. İlçemiz ticareti/sanayisi,  ihracatı ve konumu itibariyle sürekli gelişmektedir. Bu nedenle daha çok kalifiye elemanlara ihtiyaç duyulmaktadır. Yeni model mesleki eğitim sistemiyle eleman yetişmesi en büyük temennimizdir. İlçemiz nüfusu birçok ilden büyük olup, sosyal, ekonomik ve kültürel yönden önemli merkezler arasındadır. Nizip Eğitim Fakültesi/Nizip Meslek Yüksek Okulu'nun konumu,  kapasitesi, eğitim görevlilerinin sayısı dikkate alınırsa ilçemizde "Nizip Üniversitesi" kurulmalıdır. Ayrıca sayın milletvekili adayımız Ali Muhittin Taşdoğan’a Nizip yolunun duble yol olması için vermiş olduğu desteklerden dolayı özellikle teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin vatandaşlarımıza ve ülkemize uğurlu olmasını diliyor, sizleri şahsım, Nizip Ticaret Odası ve Nizipliler adına, sevgi ve saygıyla selamlıyorum. ” şeklinde konuştu.

MHP Gaziantep İl Başkanı Muzaffer Çelik

Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimlerinden biri olan 24 Haziran seçimleri ile ilgili bilgi vermek istediğini belirten MHP Gaziantep İl Başkanı Muzaffer Çelik sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Türkiye’nin en önemli siyasi aktörlerinden biri olan Milliyetçi Hareket Partisi, var olduğu günden belli türk milletinin menfaatleri için parti ve partiye mensup olan kişilerin menfaatlerini ikinci plana atma cesareti göstermiştir. Bizim bir ilkemiz var il önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben diyen bir genel başkanın evlatlarıyız. MHP ülkemizin geçirdiği tüm kaos ortamlarında kilit noktalarda yer almış, çözümde ciddi katkılar sağlayarak ülkenin menfaati için fedakarlıklar yapmıştır. Bu nedenle genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli 24 Haziran seçimlerinde ülkemizin çıkarlarını düşünerek cumhur ittifakı protokolüne imza atmıştır. Nizip ticareti nüfusu ve konumu itibariyle çok önemli bir ilçemiz. Türkiye’nin birçok ilinden daha fazla ihracat yapan ekonomik değerleri olan bir şehrimiz. Bu nedenle Nizip’e özel olarak sahip çıkmamız gerekiyor. Bizleri kabul ettiği için Nizip Ticaret Odası’na teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

MHP Gaziantep Milletvekili Adayı Ali Muhittin Taşdoğan

Nizip’e verdikleri önemi göstermek için bugün burada bulunduklarını ifade eden MHP Gaziantep Milletvekili Adayı Ali Muhittin Taşdoğan ise şunları ifade etti: “Nizip Gaziantep’in üçüncü büyük ilçesi ancak bir takım hakları almada geri kalan bir ilçemiz. Nizip yolu için çok sert muhalefet yaptık yapılmaya başlandı inşallah bitene kadar da takipçisi olacağız. Bu eğitim sistemimiz ara eleman yetiştirmede zorlanıyor. Eğitim sistemimizi daha bilimsel çağdaş modern eğitim sitemlerine geçişini sağlamamız gerekiyor. Bu mübarek ramazan ayında bizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

MHP Gaziantep Milletvekili Adayları Sermet Atay ve Mehmet Ejder Demir ise Cumhur İttifakı’ndan bahsederek “Şer odakları ülkemize karşı birleşmiş durumdalar. Cumhur İttifakı birlik ve beraberlik anlamı taşıdığından dolayı ülkemiz için büyük önem taşımaktadır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin gerçekleşmesi için mücadele edeceğiz. Bu nedenle Nizip halkının desteklerini bekliyoruz.” ifadelerini kullandılar.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.