Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Minik GKV'liler tohum ekti, fidan dikti

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Gaziantep Fidanlık Şefliğini ziyaret eden öğrenciler tohum ekip fidan diktiler.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2018 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:20
Kaynak: İHA
Minik GKV'liler tohum ekti, fidan dikti

Çevre duyarlılığının arttırılması gerektiğini ifade eden öğrenciler ağaç dikmenin önemi hakkında da mesajlar vererek çeşitli faaliyetlerle hafta boyunca Orman Haftasının kutlanacağını da sözlerine eklediler.

Orman Haftasını çeşitli etkinliklerle kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu Öğrencileri ziyaret ettikleri Gaziantep Fidanlık Şefliği ve Gaziantep Ağaçlandırma Derneğinde yetkililerden fidan dikme, tohum ekme ve ağaç yetiştirme konularıyla ilgili bilgiler aldı. Tohum ekerek fidan yetiştirmenin önemi, fidan dikme teknikleri ve ağaçların sağlıklı yetiştirilmesiyle ilgili bilgiler edinen öğrenciler yetkililerin de yardımıyla tohum ekip fidan dikti. Etkinlik sonunda yetkililere teşekkür eden öğrenciler Türkiye'nin her yerinde ormanlar yetiştirilmesi, mevcut ormanların korunması ve geliştirilmesi gerektiğini ifade ettiler. GKV Hatıra Ormanı'na her yılın değişik mevsimlerinde gittiklerini de ifade eden öğrenciler GKV Hatıra Ormanına da sürekli yeni fidanlar ektiklerini ifade ettiler. Orman Haftası etkinliklerinin hafta boyunca çeşitli faaliyetlerle kutlanmaya devam edileceği ve çocukların bu konularda daha hassas olabilmeleri için söyleşi, resim sergisi ve farkındalık projelerinin yapılacağı da açıklandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.