Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Minik öğrencilerden büyük performans

Oğuzeli Çocuk Belediyesi üyeleri 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü münasebeti ile 'Çanakkale Geçilmez' adlı tiyatro gösterisini sergiledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2018 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 11:30
Kaynak: İHA
Minik öğrencilerden büyük performans

Minik oyuncuların 'Çanakkale Geçilmez' adlı tiyatro gösterisi başta Afrin'de düzenlenen 'Zeytin Dalı Harekâtı' olmak üzere ülkenin çeşitli yerlerinde şehit düşen güvenlik güçleri anısına saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

Oğuzeli Belediyesi Kültür ve Kongre Salonu'nda gerçekleşen programa ilgi büyük olurken minik öğrencilerin sergilemiş oldukları performans büyük beğeni aldı.

"KENDİLERİ KÜÇÜK AMA OYUNCULUKLARI VE YÜREKLERİ KOCAMAN"

Türk çocuklarına imkân verildiği sürece üstesinden gelemeyeceği hiçbir şeyin olmadığının altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Oğuzeli Çocuk Belediyesi üyelerinin muhteşem bir iş çıkarttıklarını söyledi.

Tiyatro öncesi selamlama konuşması yapan Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, "Öncelikle Çanakkale Geçilmez adlı tiyatro oyunumuza hoş geldiniz. Çanakkale denilince üzerine destanların yazıldığı birçok kitapların yazıldığı bir boğaz harbi ve savunma savaşı aklımıza geliyor. Burada dünya tarihine geçmiş en muhteşem bir destandan bahsediyoruz. Şimdide bir taarruz savaşı içerisindeyiz. Cerablus'ta, Afrin'de ve Elbab'ta Türk Milleti, devleti ve ordusu ile hem savunmada hem de saldırıda dünya tarihinde adını altın harfler ile yazdırıyor. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece devlet millet kaynaşmasını tam anlamıyla yansıtabildiğimiz sürece destanlar yazmaya devam edeceğiz. Oğuzeli Çocuk Belediyemizin üyeleri tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Destanını sergileyecekler. Kendileri küçük olmalarına rağmen hem oyunculuklarıyla hem de yürekleriyle kocaman bir iş çıkarttılar. Türk çocuklarına imkânlar verildiği sürece üstesinden gelemeyecekleri hiçbir şey yoktur. Oğuzeli Çocuk Belediyesi üyeleri de muhteşem bir eser ortaya çıkarttı. Ben bu vesile ile hepsini teker teker tebrik ediyor alınlarından öpüyorum. Siz kıymetli hemşerilerimize de vaktinizi ayırıp buraya gelip bizleri ve minik oyuncularımızı yalnız bırakmadığınız için ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

ÖĞRENCİLERDEN AFRİN'E SELAM

İzleyicilerin zaman zaman duygu dolu anlar yaşadığı tiyatro gösterisinin sonunda minik öğrenciler 'Afrin'e Selam ve Dua ile' yazılı kâğıtlarla çıkması izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Tiyatro gösterisi sonunda Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç sahneye çıkarak minik oyuncuları teker teker kutlayarak alınlarından öptü. Gerçekleşen tiyatro gösterisi hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.