Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MMO'dan söyleşi

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2018 20:05
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2023 13:02
Kaynak: İHA
MMO'dan söyleşi

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerine yönelik, Makina Mühendisleri  (MMO) Şube Başkanı Hüseyin Ovayolu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Aydın Ademoğlu ve Serap Aslan’nın konuşmacı olduğu söyleşi düzenlendi.

Söyleşide, üniversiteye hazırlanan öğrencilerin ne tür meslek seçiminde bulunmaları ve kendilerini meslek hayatına nasıl hazırlamaları konusunda bilgiler sunuldu.

Söyleşide, ülkemizin en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğu, fakat en az bunun kadar önemli olan diğer bir sorunun ise işinden memnun olmayan bireyler olduğu, bu nedenle meslek seçiminin önemine değinildi ve işini sevmeden yapan bireylerin mutsuz olduğu, işlerinde de başarılı ve verimli olamadıkları belirtildi.

Meslek lisesi öğrencilerinin genellikle üniversite tercihlerinde mühendislik düşündükleri, mühendislik disiplinlerinden sevdikleri mesleği tercih etmeleri gerektiği ve bu çerçevede mühendislik disiplinleri hakkında genel bilgiler sunuldu.

Bunun yanında Sanayimizin en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi de ara teknik elemanlar olduğu ve ara teknik eleman ve teknikerlerin de kendilerini çok iyi yetiştirmeleri gerektiği vurgulandı. Diplomanın önemli olduğu fakat gerek mühendis, gerekse tekniker olunduğunda, kendilerini ne kadar donatırlarsa o kadar başarılı olacakları belirtildi. Mezun olduktan sonra masa başı işler hayal etmemeleri gerektiği, yağın, pasın, içerisinde makinalarla iç içe, montajda, imalatta, bakımda, ellerde anahtarlar ile makine başında olunduğunda çok kısa sürede başarılı olunacağı vurgulandı. Öğrencilik süresince en az iki yabancı dil öğrenilmesi gerektiği, bilgisayar ve teknoloji çağında olduğumuz ve bu doğrultuda mühendislik ile ilgili Catia, Solid, Ansys, Autocad vb. programlara da hâkim olunması gerektiği söylendi.

Makina Mühendisleri Odası, Makina Mühendisliği Mesleği, Makina Mühendislerinin sektörde ve piyasada ne tür işler yaptığı, başarıları, sorunları ve mühendislik mesleğini seçecek olan öğrencilerin kendilerini mesleğe nasıl hazırlamaları gerektiği konularında bilgiler aktarılarak söyleşi sonuçlandırıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.