Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MÖP Çatan çevre bilincini anlatıyor

MÖP Geri Kazanım Projesi hakkında bilgi vermek amacıyla Lions İlkokulu’na giden MÖP Çatan, öğrencileri ve velilerini bilinçlendirdi. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan MÖP Çatan, MÖP Geri Kazanım Projesi’nin faydalarını anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2016 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2023 22:10
Kaynak: İHA
MÖP Çatan çevre bilincini anlatıyor

Katı Atık Ayrıştırma “MÖP” projesiyle çevreyi daha temiz bir hale getirmek, ülke ekonomisine katkı sağlamak ve insanları bu konuda bilinçlendirmek için harekete geçen Şehitkamil Belediyesi okullarda başlatılan çevre duyarlılığı ve geri dönüşüm projesi kapsamında öğrencilere yönelik, “Atık Yönetimi ve Çevre” konulu seminer veriyor. Lions İlkokulu’nda düzenlenen seminerde, Şehitkamil Belediyesi’nde görevli eğitmen Merve İmamoğlu ve öğrenci ve velilerine çevre duyarlılığı hakkında seminer verdi. Öğrenci ve velileriyle bir araya gelen MÖP Çatan ise özel kostümü, sempatik hareket ve tavırlarıyla kısa süre içinde öğrencilerin sevgisini kazandı. MÖP Çatan, öğrencilere geri dönüşümün önemini anlattıktan sonra ‘atık yönetimi’ ve çevre hakkında bilgiler verdi. MÖP Çatan, MÖP ile çöpün farkını anlattı ve öğrencilerden MÖP’leri MÖP kutusuna, çöpleri de çöp kutusuna atmalarını istedi. Program sonunda öğrencilere; MÖP Geri Kazanım Projesi kapsamında geri dönüştürülen atıklardan üretilen not defteri, tükenmez kalemden oluşan ‘eğitim seti’ ile cetvel silgi, kalem, kalemtıraştan oluşan ‘kırtasiye seti’ dağıtıldı. MÖP Geri Kazanım Projesi ile bağlantılı hayata geçirilen Yeşeren Kalemler Projesi kapsamında elde edilen ‘yeşeren kalem’ de öğrencilere hediye edildi.

BU TÜR SEMİNERLERİN SIK SIK YAPILMASINI TEMENNİ EDİYORUZ

Seminerin okul ve öğrencileri açısından önemli olduğuna değinen Lions İlkokulu Müdür Yardımcısı Şule Sayın, “Bugün Şehitkamil Belediyemiz tarafından velilerimize ve öğrencilerimize MÖP hakkında seminer düzenlendi. Hepimiz çok beğendik. Daha önce de sık sık okulumuzda seminerler düzenlendi fakat bugün ki seminerimiz daha farklı oldu. Tabi çocuk önce evde büyükleri örnek aldığından dolayı bugün ki seminere velilerin de katılması çocuklarımız içinde çok önemli. Bunun dışında çevre duyarlılığı açısından velilerin eğitim alması hem onlar açısından hem de çocukları açısından verimli olacağına inanıyorum. Velilerimiz de bugün ki seminerden memnun kaldılar. Bizlerde okul idarecileri olarak bu tür seminerlerin sık sık yapılmasını temenni ediyoruz. Bu konuda Şehitkamil Belediyemize teşekkür ediyoruz” dedi.

VELİLER OLARAK ÖĞRENDİKLERİMİZİ ÇOCUKLARIMIZA EN İYİ ŞEKİLDE AKTARACAĞIZ

Seminere katılan veliler ise, “Bugün Şehitkamil Belediyemiz tarafından ham bizlere hem de çocuklarımıza çevre duyarlılığı hakkında seminer verildi. Düzenlenen seminerden dolayı çok memnunuz. Burada önemli bilgilere sahip olduk. Bundan sonra çevre duyarlılığı adına katı atık maddelerin geri dönüştürülmesi için çöplerimizi ve möplerimizi ayrıştırma konusunda elimizden geleni yapacağız. Çocuklarımıza da çevre temizliği adına veliler olarak buradan öğrendiklerimizi onlara en iyi şekilde aktarmaya çalışacağız. Şehitkamil Belediyemizin bizlere böylesine anlamlı bir seminer düzenlediği için çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra çöpler çöp kutusuna MÖP’ler MÖP kutusuna diyoruz” diye konuştular.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.