Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muhasebe mesleğine ilk adımı attılar

Muhasebe mesleğe ilk adını mı atarak sınavları başarıyla geçen muhasebe meslek mensupları ruhsatlarını törenle aldılar.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2023 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:21
Kaynak: İHA
Muhasebe mesleğine ilk adımı attılar

Ruhsat töreninde bir konuşma yapan Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özseven, muhasebe mesleğinin zor bir meslek olduğunu ifade ederek her yıl yaklaşık sınava giren meslek mensuplarını yüzde 7 sinin ruhsat almada hak sahibi olduğunu vurguladı ve mesleği sürdürdüğü müddetçe öğrenci halini de sürdürdüklerini söyledi.

Özseven yeni meslek mensuplarına yönelik konuşmasında şu cümlelere yer verdi; “Çok büyük bir sınav sürecinden geçerek, çok zorlu bir süreçten geçerek bu belgeyi almaya kazandınız. Staja başlarken sınava tabi tutuyoruz. Oysa bir staj yapılır, staj verilir. Arkasından sınav yapılır. Stajın gereğini yapmış mıdır? Hele öğrenmiş midir diye. Yok öyle değil. Bizden önce staj yapmaya hak kazanacak.

Türkiye'de sadece 1500 kişi alıyoruz her sınav döneminde. Staj başlatma sınavında. Bu da yaklaşık yüzde 7 ye girmeyi gerektiriyor. İlk, yüzde yediye girebilen kardeşlerimiz staj başlatma sınavına geçmiş ve staj yapmaya hak kazanmış oluyorlar. Üç yıllık staj süresinden sonra da sekiz tane bitirme sınavına girerek belgeyi almaya hak kazanıyorlar. Bu arada işi bilmiyorsa işi öğrenmek zorunda. Işi iyi biliyorsan, sırtına yüklenen o yükleri taşıyarak işleri yapmak durumunda hele hele bunu yapan kadınsa ve evliyse hem çocuğuna bakacak, hem işi yapacak hem eşiyle ilgilenecek, hem evi geçindirecek. Ben onları sizin huzurunuzda saygıyla alkışlıyorum. Kadınlar çok daha zor alıyorlar ve çok daha zorlanıyorlar. Ama bakıyoruz her geçen gün kadın mali müşavir sayısı artıyor. Aslında meslek kadınlara daha uygun meslek..Çünkü kadınlar daha disiplinli. Mesleğimiz titizlik istiyor. Kadınlar daha özenliler. Mesleğimiz özen mesleği. Kadınlar çok iyi sır tutar. Mesleğimiz sır mesleği.

Zorlukları  hep beraber aşacağız. Evet. Hep beraber daha güçlü yarınlara gideceğiz. Dünyanın her tarafında mali müşavirlik mesleği Türkiye'dekinin bir kat daha üstünde saygı görüyor.

Aynı zamanda bir denetim mesleği. Yavaş yavaş oraya doğru gidiyor. Hep beraber inşallah o günleri göreceğiz. Aslında kanunun ayağı, kanun finansını sağlayan bu meslek grubu daha iyi taltif edilmeli.  Bizler kendimize saygı duyacağız. Diğerlerinin bize de saygı duymasını bekleyeceğiz. Bu ister kamu ister özel sektör olsun. Hiç fark etmiyor. İnanın yaptığınız mesleğin kıymetini sizin hayatınızdaki bütün aşamalarda özel hayatınıza bile etki ettiğinde fark edeceksiniz. Çünkü yapılan meslekler kişinin karakterini de etkiliyor. Gelişime açık tutacaksınız her zaman kendinizi. Ve mutlaka ölene kadar öğrenciyiz düsturunu elden bırakmayacağız.Bu odada yeni belge alan bugün ruhsatlarını takdim edeceğimiz arkadaşlarımızın bizler yönetim kurulundan bir fazla hakları var. Odada bizim hakkımız olduğu kadar sizlerin de hakkı var. Ama sizin bir fazla hakkınız var. Ne yaptınız diye hesap sorma hakkımız var. Bu yüzden olaya sahip çıkmanızı ve odayı daha güçlü kılmanızı sizden istirham ediyorum. Deprem sürecini atlattık. Deprem sürecini Pandemiden sonra atlattık. Gerçekten zor günlerden geçiyoruz. Hepimizin morale, motivasyona ihtiyacı var. 6 Şubat'ta biz öldük, tekrar dirildik. Bunu böyle kabul edelim. Bu yüzden Allah aşkına hiçbir zaman küçük şeyler için birbirimizi kırmayalım.

Devamlı yeniden doğmuşuz gibi ve bugün ölecekmişiz gibi hareket edelim. etrafımızdaki insanları mutlu edelim ki onlar da bizi mutlu etsinler”

Konuşmaların ardından mesleğe yeni katılan 77 muhasebe mensubu ruhsatlarını törenle aldılar.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.