Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muhasebeciler Antep Fıstığı filmine hayran kaldı

Gaziantep Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nın organizasyonunda muhasebeciler aileleriyle birlikte Zeugma yapım tarafından yapılan Gaziantep kültürünün ön plana çıkardığı Antepfıstığı filmini izlediler.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2018 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:39
Kaynak: İHA
Muhasebeciler Antep Fıstığı filmine hayran kaldı

Filmin gösteriminden önce bir konuşma yapan Gaziantep Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim kurulu Başkanı Hüseyin Özbay Gaziantep kültürünü tanıtma açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak bu tür filmlere destek çıkmak gerektiğini söyledi.

Özbay bu filmde Gaziantep'in geleneksel yemeği olan yuvarlamanın çorba çeşidi olmadığının mizahı yönde karşı çıkılması aslında kent kültürünün dezenformasyon a uğramaması yönündeki önemli bir mesaj olduğunu vurguladı. Özbay Salonu doldurdukları için meslek mensuplarına da teşekkür etti.

Zeugma Yapım Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ay ise şu ana kadar izleyici kitlesi olarak 40 bin izleyiciye ulaştıklarını ifade ederek Gaziantep Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’na da ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Filmin Başrol oyuncusu Orhan Uslu ise Gaziantep'te çekilen bir çok film olduğunu vurgulayarak Antep Kültürünün ana unsuru olan hem dil, hem şive, hem yemek hem de tarihi mekanlarını tanıtan bir film şimdiye kadar yapılmadığını, bunu kendilerinin ilk defa gerçekleştirdiğini söyledi.

Uslu "Gaziantep dışından gelen her film firması Gaziantep'ten sponsorluk almış ama kentin tanıtımına yeterince yer vermemiş. Biz bu açığı kapatmak için yola çıktık. Ayrıca salonu dolduran muhasebeci arkadaşlara ve ailelerine de teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.