Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muhteşem proje karate ile başladı

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de katkı sağladığı ‘Şampiyon Sporcular Öğrencilerle Buluşuyor’ projesi Ocak ayının branşı Karate ile başladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2018 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2023 02:42
Kaynak: İHA
Muhteşem proje karate ile başladı

Her ay bir spor dalı ile ilişkilendirerek tanıtımlarını yapmak ve öğrencileri spora yönlendirmek amacıyla Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ‘Şampiyon Sporcular Öğrencilerle Buluşuyor’ projesi başlatıldı. Bu kapsamda Ocak ayının branşı olan Karate ’nin şampiyonları Dünya Üçüncüsü Eren Akkurt, Türkiye Şampiyonu Recep Göz, Veteranlar Türkiye İkincisi Duray Yılmaz, Türkiye Üçüncüsü Batuhan Kozan, Bölge Birincisi Yasin Uçar ve Bölge Birincisi Bünyamin Demir, Yasemin Erman Balsu Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle buluştu. Okul bahçesinde kurulan stant da yapılan gösteri müsabakaları öğrencilerden yoğun ilgi görürken, müsabakalarda branşı tanıtan bilgileri ise Karate İl Temsilcisi Abdulkadir Akkurt verdi. Müsabakaların ardından ise panel düzenlendi. Panelde konuşmacı olarak katılan şampiyon sporcular öğrencilerin sorularını yanıtlayarak öğrencilere Karate müsabakalarında başlarından geçen bir birinden ilginç anılarını anlattı. Projenin açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir yaptı. Demir açıklamasında bu tarz projeleri geliştireceklerini ve tüm öğrencileri spora teşvik edeceklerini ifade etti. Projeye destek veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve projenin ilk durağı olan Yasemin Erman Balsu Lisesi müdürü ve emeği geçenlere teşekkür eden Demir sözlerine şöyle devam etti; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sağlam kafa sağlam vücutta bulunur veciz sözünden hareketle, gençlerimizi ve çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, onları vatanımıza ve milletimize faydalı birer birey olarak yetiştirmek için büyük bir çaba sarf ediyoruz. İnşallah bu projemizle de bu amaca bir şeyler katmış olacağız” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Şehitkâmil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Yasemin Erman Balsu Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ökkeş Aydın tanıtım programını yakından takip etti. Aynı zamanda 19 Yaş Salon Hokeyi Balkan Şampiyonu olan Rabia Uysal’a gösterdiği başarıdan dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete madalyasını takdim etti.

PROJE YIL BOYUNCA HER AY BAŞKA BRANŞTA DEVAM EDECEK

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatılan proje 2018 yılı boyunca devam edecek. Proje de her ay boyunca bir spor branşının tanıtımı ve paneli, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda yapılacak. Aynı zamanda alışveriş merkezlerindeki alanlarda da stantlar açılarak devam edecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.