Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NACİ TOPÇUOĞLU MYO MEZUNLARINA ÖDÜL YAĞDI

Türkiye’de Trimester Eğitim Sistemi’ni uygulayarak, 10. Kalkınma Planı’nda diğer üniversitelere model olan Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu’nun 9. mezuniyet töreninde, diplomalarını alan başarılı öğrencilere ödül yağdı.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2017 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 21:40
Kaynak: İHA
NACİ TOPÇUOĞLU MYO MEZUNLARINA ÖDÜL YAĞDI

Mezuniyet Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Türkiye’de organize sanayide kurulan ilk meslek yüksekokulu olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtirken, öğrencilere hayatta başarılı olmanın yollarından birisinin ya hiç kimsenin yapmadığı bir işi yapmak, ya da herkesin yaptığı işin en iyisini icra etmek olduğunu hatırlattı. Doç. Dr. Yılmaz, “Bu yol için Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu tam adrestir. Türkiye’de 900’ü aşkın meslek yüksekokulu var. Ve bu okullar arasında en güzide, örnek yüksekokul olmaya devam etmek için daha farklı şeyler konuşuyor ve yapıyor olmamız lazım. İşte biz bunu yapmaya çalışıyoruz” dedi.

OKULDA TEORİK, SANAYİDE PRATİK

Topçuoğlu MYO’da atölye imkanlarıyla öğrencilerin sanayi ve iş hayatına hazırlandığını vurguladığı konuşmasının devamında şunları söyledi: “Birbirinden değerli öğretim elemanı arkadaşlarımın verdiği teorik bilgilerin yanı sıra, öğrencilerimiz işyeri eğitimi kapsamında yıl içerisinde iki dönem sanayiye gidiyor ve işyeri eğitimi alıyor. Çünkü, sanayicimizden sıkça ‘Öğrencileriniz bize, uygulamadan çok uzak bir şekilde geliyorlar. Biz onlara iş öğretmeye çalışıyoruz’ şeklinde yakınmalar alıyorduk. İşte biz bunu değiştirdik. Öğrencilerimiz 2 yıllık öğrenim hayatları boyunca burada sanayiye de gitmek suretiyle daha işe başlamadan işi, iş karakteri öğrenen, sanayinin doğal havasını, iklimini teneffüs eden bireyler olarak yetişiyor. Onun için sevgili öğrencilerim, bu üniversitede, bu meslek yüksekokulunda olmaktan dolayı ne kadar övünseniz azdır. Sizleri, hayatta başarılı olabilecek, kendi ayakları üzerinde durabilecek ve gittikleri iş yerlerinde gururla çalışabilecek, kendi hayatlarını kazanabilecekleri bir noktaya getirdiğimizi düşünüyoruz. Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu sanayinin, sanayicinin sektörel çeşitlerinin desteklerinin verildiği tek ve örnek bir meslek yüksekokulu haline geldi. Bizim her programımıza yerleşen ilk 10 öğrencimize de organize sanayi bölgesi tarafından her ay 250 TL karşılıksız burs veriliyor. Marifet iltifata tabidir yani bizler doğru şeyler yaptığımıza inanıyoruz.”

İŞ DÜNYASINDAN ÖVGÜ

Mezuniyet dünyasında iş dünyası adına konuşan konuklardan Güneydoğu Un Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Özmen, gençlerin iş dünyasında başarılı olabilmeleri için kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurgularken, ailelerin de bu gelişime katkı sağlamasının zorunlu olduğunu vurguladı. Çünkü bir yere girip çıktığınız zaman iş görüşmesi olabilir, bir arkadaşınızla sohbet ediyor olabilirsiniz mutlaka arkanızdan bir yorum yapacaklar. Eğer bu yorum isminizi tekrar hatırlayabilecek, cep telefonunuzu isteyebilecek düzeydeyse o zaman bu mücadelede varsınız. Bu mücadelede olmak durumundasınız. Her gününüzü kendinizi geliştirmeye ayırın” dedi. Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan ise öğrencilere, “İş başvurusu için bir yere gittiğinizde muhatabınıza, ‘Ne vereceksin, ne iş yapacağım, vardiyada çalışmam’ tavsiyesinde bulunurken, “Lütfen gittiğiniz yerde işverenin değer biçtiği ücretle hangi iş olsa çalışırım, vardiyada çalışırım deyin. Çünkü Antep sanayisi hızla gelişmekte. Şu anda büyük yatırımlar vardır sizin gibi elemanlara kesinlikle daha çok ihtiyaç vardır” diye konuştu. Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Selami Memiş de mezun öğrencilerin hepsi için iş fırsatının muhakkak olduğunu kaydederken, “Biraz mütevazi olun. Beklentilerinizi alt noktada tutarsanız bu fırsat mutlaka vardır. Buradan mezun olan hiçbir arkadaşım iş sorunun olacağını düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

SİZİ HAYALLERLE DONATTIK

Öğrencilere, “Günaydın” diyerek konuşmasına başlayan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ise, “Günaydın, çünkü yeni bir hayata gözlerinizi açıyorsunuz. Bu süreç içerisinde sizi hayallerle donattık. Anne babalarınız size her türlü desteği verdi. Öğrenci olduğunuz için her şeyi sorma hakkınız vardı. Ama, bugünden sonra gerçek hayata uyanıyorsunuz” dedi. Öğrencilere, umut dolu mesajlar da veren Prof. Dr. Gür şunları söyledi: “Korkmayın çünkü siz öyle bir okuldan mezun oluyorsunuz ki, çok donanımlısınız. Diğer arkadaşlarınıza göre çok farklısınız. Çünkü siz sanayinin içerisindesiniz. Çünkü siz sadece teoriyle değil, aynı zamanda makinelerin başında bizzat deneyimleyerek hataları görerek öğrendiniz. Çünkü, sizin kullandığınız makineler piyasadaki makinelerdi. O yüzden siz donanımlı, yetişmiş aynı zamanda da sanayi tarafından tercih edilen ara eleman değil, tam tersine aranan elemansınız. O yüzden korkmayın. Biz sizi o kadar başarılı yetiştirdik.”

ARANAN ELEMAN YETİŞTİRDİK

Konuşmasının mezun öğrencilerin ailelerine seslendiği bölümünde, “Gözünüzden sakındığınız yavrucaklarınızı bizlere emanet ettiniz. Biz de onları bilgiyle, vatan aşkıyla donattık ve sanayiyle işbirliği yaptırarak kaliteli aranan elamanlar olarak tekrar sizlere iade ettik. O yüzden evlatlarınızla ne kadar guru duyarsanız azdır” dedi. Rektör Prof. D. Ali Gür, meslek yüksekokullarının sanayiye ara eleman yetiştirdiğini vurguladığı konuşmasının devamında şöyle dedi: “Ama, biz aranan elaman yetiştiriyoruz. Dolayısıyla o konuda nereye giderseniz gidin eğer sözlerinizle muhataplarınızı yanıltmazsanız. Mezun olduğunuz okulun kimliğiyle kapılarınız açık. Yeter ki kendiniz egonuza yenilip de yanlış terennümlerde bulunmayasınız. Sizin diplomanız size birçok kapıyı açacaktır. Sevgili öğrenciler hayatta başarı kolay değil ama hiçbir zaman da başarılar şansla ilgili değildir. Başarı dediğiniz şey fırsatlar doğduğu zaman hazırlıklı olmaktır. Hayat boyu öğrenme içerisinde hazırlıklı olun fırsatları iyi değerlendirin ve en önemlisi de bu vatana millete aşık ve aynı zamanda inancı uğruna asla geri adım atmayan, bayrak sevdasından yüreği kıpır kıpır olan ve bu millete ve vatana asla ihanet etmeyecek gençler olarak toplumda öncü olun istiyorum sizlerden. Biz sizi böyle yetiştirdik. O yüzden sizin varlığınız bizim gelecekteki teminatımız, ikbal ve istikbalimizsiniz. Biz ikbal ve istikbalimizde sizi en güzel yerlerde göreceğiz diyorum. Yüreğinizden sürekli şefkat damlasın ve en önemlisi de lütfen iletişim becerilerinizi iyi kullanın empati yeteneğiniz gelişsin.”

Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu’nun 9. Mezunlarını verdiği ve 207 öğrencinin diplomasını aldığı mezuniyet töreninde, bölümlerinde dereceye giren öğrencilere iş dünyasının temsilcileri ve GAÜN üst yönetimi tarafından çeşitli ödüller verildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.