Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nizip yeni çöp depolama etabına kavuşuyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığının daha temiz, daha yaşanabilir bir Gaziantep için yürüttüğü çalışmalar, tüm hızıyla devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2018 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:05
Kaynak: İHA
Nizip yeni çöp depolama etabına kavuşuyor

Bu kapsamda 295 bin metreküp çöpün depolanacağı Nizip Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinin 2’nci etabı yaz ayı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Şehrin her noktasına dokunan çalışmalarıyla dikkati çeken Büyükşehir, hem çevre hem de insan sağlığını önemseyen ciddi projeleri hayata geçiriyor. İlçelere yaptığı katı atık depolama tesisleriyle Gazianteplilerin sağlıklı bir yaşama kavuşmasını sağlayıcı projeler hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına ara vermeden sürdürüyor.

SAHA YAPIM İŞLERİ BAŞLADI

Büyükşehir, Nizip ilçesine 877 bin 300 metreküp kapasiteli Nizip Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi kuracak. Tesis inşaat çalışmaları çerçevesinde 1’inci lot rehabilitasyon ve 2’nci lot yapımıyla Nizip yeni çöp depolama etabına kavuşuyor. Katı Atık Düzenli Depolama Alanında yapılacak 1’inci lot rehabilitasyonu ve 2’nci lot yapım işleri, 4 yıl hizmet verecek şekilde dizayn edildi.  Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından sağlanan ve İLBANK AŞ aracılığıyla kullanılan krediyle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Nizip ve Karkamış ilçelerinden günlük yaklaşık 170 ton katı atık getirilen katı atık düzenli depolama tesisinde saha yapım işine başladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.