Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NTO'da istihdam destekleri bilgilendirme toplantısı

Nizip Ticaret Odası, Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve KOSGEB Gaziantep İl Müdürlüğü işbirliği ile Nizip Ticaret Odası toplantı salonunda İstihdam Destekleri Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2017 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 15:23
Kaynak: İHA
NTO'da istihdam destekleri bilgilendirme toplantısı

Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Polat, 7 Şubatta Ankara'da gerçekleşen Türkiye Ekonomi Şurası'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iş dünyası tarafından istihdama destek sözü verildiğini belirtti.

Nizip'li İşadamları olarak Mart ayı sonuna kadar 500 kişi yılsonuna kadar ise 1500 kişi istihdam sözü verildiğini hatırlatan NTO Başkan Yardımcısı Mahmut Polat sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan istihdam seferberliğine Nizip'li İşadamları olarak en üst düzeyde katılım sağlanacağına inanmaktayız. İstihdam seferberliğinin yürütülmesi için işadamlarına Nizip Ticaret Odası olarak daima destek ve rehber olunacaktır. İşadamlarımızın istihdama katkı sağlarken devletimizin vermiş olduğu desteklerden en üst düzeyde faydalanmaları için çalışmalarımız devam edecektir. Günümüzde işyerlerinin nitelikli personel çalıştırmaları firmaların faaliyetlerini sürdürmek için oldukça önemlidir. İlçemizde faaliyet gösteren KOBİ'lerin Nitelikli Eleman Desteğinden faydalanması, işsizliğin azalması ve istihdamın arttırılmasına katkı sağlayacaktır. Ayrıca mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırılarak bu kişilerin istihdam edilebilirliklerinin arttırılması için İŞ-KUR tarafından eğitimler de verilmektedir. Bu nedenle işadamlarımızın bilgilendirme toplantısına katılmaları önem arz etmektedir. Son zamanlarda dış kaynaklı çeşitli örgütler ülkemize pek çok sıkıntı yaşatmaktadır. Bu nedenle millet olarak içeride birbirimize daha çok kenetlenmeliyiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve milletimiz dik duruşuyla bunların hepsini aşacak güce ve azme sahip olduğumuzu gösterdik. Şimdi ise işadamları olarak istihdam ve ekonomide dik durma ve destek olma zamanıdır." 2017 yılında işsizliğin azaltılması için istihdama Nizipli firmalar olarak destek vermeliyiz. Bu vesileyle seminerimizin düzenlenmesinde katkı sağlayan T.C. Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze ve KOSGEB Gaziantep Müdürlüğümüze teşekkürlerimizi sunar, hepinizi şahsım ve Nizip Ticaret Odası'na saygı ve sevgi ile selamlarım." dedi.

Açılış konuşmasının ardından KOSGEB Gaziantep Müdürlüğü Nizip İlçe Temsilcisi Mustafa Aydın ve T.C. Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Şube Müdürü Atilla Akarslan tarafından KOSGEB ve İŞ-KUR'un istihdam destekleri hakkında birer sunum yapıldı.

Düzenlenen toplantıya Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, NTO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Nizip Vergi Dairesi Müdüresi Gülay Mızraklı, Gaziantep SMMM Odası Nizip Temsilcisi Necati Kılıç, İş-Kur yetkilisi Ramazan Biricik ve çok sayıda sanayici ve işadamı da katıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.