Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NTO'dan ihracat seferberliğine destek

Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, ilçede 2017 yılını yatırım ve ihracat seferberliği ilan ettiklerini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2016 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 23:52
Kaynak: İHA
NTO'dan ihracat seferberliğine destek

Özyurt, yaptığı açıklamada, millet olarak daha çok kenetlenerek teröre ve terör örgütlerine fırsat vermeyeceklerini belirtti.

Bu süreci birlik ve beraberlikle geride bırakacaklarını ifade eden Özyurt, "Bu ülkede terörist ve destekçilerine yer olmadığını, vatan hainlerine mezar olacağını birlik ve beraberlik içerisinde göstermemiz gerekir. Bu hain saldırlar sonucu şehit olan güvenlik güçlerimize ve sivillerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

Ülkesini ve milletini düşünen herkesin daha çok çalışması gerektiğini ifade eden Özyurt, daha çok istihdam oluşturarak istihdama devam edilmesi gerektiğini kaydetti. Özyurt, "Ülkemizin geleceğine katkı sağlamak için ilçede 2017 yılını yatırım ve ihracat seferberliği ilan ediyoruz" dedi.

TOBB NEFES KREDİSİ

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB), Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) işbirliğinde imzalanan protokol ile üyelerine yönelik "TOBB Nefes Kredisi" verilmeye başlandığını anlatan Özyurt, şöyle devam etti:

"Nizip Ticaret Odası olarak 150 bin liralık bu kaynakla yaklaşık 1,5 milyon liralık bir kredi hacmi oluşturulmuştur. Ayrıca TOBB tarafından aktarılacak kaynakla kredi hacmimiz daha da arttırılacaktır. Üyelerimizin kredi olarak kullanacağı paranın üst limiti 100 bin liradır. 1 yıl vadeli olacak kredinin brüt faizi aylık yüzde 0,825, yıllık yüzde 9,90 olacaktır. Bu kredinin kullanılması piyasaya olumlu bir şekilde yansıyarak KOBİ'lerimizin nefes alacağını düşünüyoruz. Kredinin kullanımından sonraki süreçte bütün bankaların kredi faizlerini düşüreceklerini ve bunun da bir sinerji yaratarak, piyasalara olumlu yansıyacağı kanaatindeyiz."

01 Ocak 2017 itibariyle "Ticaret Sicili" işlemlerine ilişkin vergi harçlarının Oda tarafından tahsil edileceğini anlatan Özyurt, "06 Aralık 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 'Şirket Kuruluş Sözleşmesinin Ticaret Sicili Müdürlüklerinde İmzalanması Hakkında Tebliğ' yayınlanmıştır. Böylece notere gitmeden ticaret sicili müdürü huzurunda ana sözleşmelerin imzalanması ve imza beyannamesinin ticaret sicili müdürlüklerinde düzenlenmesi sağlanmıştır" ifadelerini kullandı.

2017 YILI TOBB DİJİTAL DÖNÜŞÜM PROJESİ

TOBB tarafından dijital dönüşüm projesi kapsamında 2017 yılında online belge verilmeye başlanılacağını ve online aidat ödemeleri yapılacağını belirten Özyurt, "Dijital dönüşüm projesi ile faaliyet belgesi, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Onaylı Sureti, Sanayi Kapasite Raporu Onaylı Kopyası, Yerli Malı Belgesi, Borsa Fiyat Cetveli, Örf, Adet, Teamül Belgesi, Mücbir Sebep Belgesi, Dış Ticaret Belgeleri, TIR Karnesi, ATA Karnesi, Oda/Borsa Sicil Sureti, Oda Sicil İhale Belgesi, Ortaklık Belgesi, Ticari İkametgah Belgelerini odamız tarafından online verilebilecektir" ifadelerini kullandı.

2017 YILI ODAMIZDA MESLEKİ EĞİTİM FAALİYETLERİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından "Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği" protokolü imzalandığını hatırlatan Özyurt, şunları kaydetti:

"Bu protokol kapsamında Odamız ve Gaziantep İş-Kur İl Müdürlüğü işbirliği ile 'İş Başı Eğitim Programları' düzenlenecektir. Programın temel amacı ise mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırılarak bu kişilerin istihdam edilebilirliklerinin arttırılmasıdır. İş başı eğitim programından en az iki sigortalı çalışanı bulunan işyerleri yararlanabilecek ve süreç boyunca işverene hiçbir ek maliyeti olmayacaktır."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.