Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilere temizlik ve çevre bilinci aşılanıyor

Şehitkamil Belediyesi tarafından erken yaşta temizlik ve çevre bilincinin gelişmesi için ilkokul öğrencilerine yönelik eğitimler veriliyor. Gerçekleştirilen faaliyete ilişkin değerlendirmede bulunan öğretmenler, eğitimlerin faydasına dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2018 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 01:53
Kaynak: İHA
Öğrencilere temizlik ve çevre bilinci aşılanıyor

Bilinçli nesillerin yetişmesi adına geri dönüşüm, çevre ve temizlik konularında birçok faaliyet gerçekleştiren Şehitkamil Belediyesi, ilkokul öğrencilerine yönelik eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Şehitkamil Belediyesi tarafından görevlendirilen Çevre Yüksek Mühendisi Sadık İsmail Tekiner, son olarak Malazgirt İlkokulu öğrencilerine temizlik ve çevre konusunda görsel sunum eşliğinde eğitim verdi.

Uygulama kapsamında öğrencilere ilk olarak çevre temizliği konusunda eğitim veriliyor. Daha sonra havanın, toprağın ve suyun önemi anlatılıyor. Sonrasında çevre kirliliğinin canlıların yaşamlarına olumsuz etkileri konusunda bilgiler veriliyor. Atıkların kaynağında ayrıştırılması ve atıkların çeşitleri konularında verilen bilgilerden sonra çevre kirliliği ile ilgili kısa film izletiliyor.

ÇOK FAYDALI BİR SUNUM VE EĞİTİM OLDU

Yapılan faaliyetin önemine dikkat çeken Malazgirt İlkokulu Sınıf Öğretmeni Ayçin Erdoğan, erken yaşta aşılanan temizlik ve çevre bilincinin faydasına işaret etti. Bu tür faaliyetleri canı gönülden desteklediklerini kaydeden Sınıf Öğretmeni Erdoğan, şunları söyledi:

“Bugün okulumuzda Şehitkamil Belediyesi tarafından görevlendirilen kişi tarafından temizlik ve çevre bilinci konulu bir sunum yapıldı ve eğitim verildi. Verilen eğitimler çocuklarımız için bizim anlattıklarımızdan daha kalıcı oluyor. Çocuklar, burada öğrendiklerini ailelerine, çevrelerine anlatıyorlar. Bu nedenle belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Çok faydalı bir sunum ve eğitim oldu. Bu tür eğitimlerin yapılmasını biz öğretmenler her zaman canı gönülden destekliyoruz.”

Eğitim sonrası konuşan öğrenciler, öğrendikleri bilgileri aileleri ve çevreleriyle paylaşacaklarını söylediler.

Program sonunda öğrencilere kırtasiye seti hediye edildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.