Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilerin sahnelediği oyun büyük beğeni topladı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) “Sadece derslere girmekle üniversiteli olunmaz” sloganı doğrultusunda her tür sanat faaliyetinde öğrencisini desteklemeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2017 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 23:37
Kaynak: İHA
Öğrencilerin sahnelediği oyun büyük beğeni topladı

Sanatın her dalına destek veren HKÜ, öğrencilerinin tiyatro çalışmalarına da destek olmaya devam ediyor. “HKÜ Tiyatro Topluluğu” isimli ekibin yoğun çalışmalarıyla sahnelediği “Kozalar” isimli eser, izleyiciden tam not aldı.

ADALET AĞAOĞLU‘NUN KALEME ALDIĞI KOZALAR, İZLEYİCİYLE BULUŞTU

HKÜ öğrencileri tarafından kurulan “Tiyatro Topluluğu”, 2014 yılından beri birçok önemli eseri tiyatro severlerle buluşturarak çeşitli oyunları sahnede canlandırdı. Son olarak Adalet Ağaoğlu’nun 1971 yılında yazdığı “Kozalar” isimli eserini canlandıran ekip, hem güldürdü hem düşündürdü. Yaptığı çalışmalar büyük beğeni ile takip edilen tiyatro topluluğunun profesyonel olarak sahnelediği ilk oyunu; “Korkma” adlı uzun metrajlı belgeselin, "Akif Olmak" adlı 20 dakikalık uyarlamasını sahneledi. Ayrıca "Artiz Mektebi", "Kadınlık Bizde Kalsın" ve ”Komşu Köyün Delisi” gibi oyunlarını da sahneleyen topluluk, çeşitli skeçlerle izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. İlk olarak HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde oyunu sergileyen ekip, kaçıranlar ve daha fazla kitleye ulaşabilmek için aynı oyunu ikinci kez Onat Kutlar Sahnesinde canlandırdı.

“EKİBİMİZ HARİKA BİR İŞ ÇIKARDI”

Uzun ve yoğun olarak çalışan provalar yapan ekip, profesyonel biçimde oyuna hazırlandığını belirtti. Provalarda senaryo üzerinden birçok değişiklik yaptıklarını belirten ekibin oyununa destek veren HKÜ Tiyatro Topluluğunun Akademik Danışmanı Arş. Gör. Özgür Osman Demir, oyun ile ilgili şu açıklamaları yaptı: "2014 yılından itibaren HKÜ Tiyatro Topluluğu olarak önemli işler yapmaktayız. Bu süreçte çeşitli oyunlar çıkaran ekibimiz hem çocuklara hem yetişkinlere hitap eden oyunlar sergiledi. Bunlardan sonuncusu olan "Kozalar" oyunumuz, eleştirel bir mizahi yapıya sahip. Yaklaşık altı aydır oyuna hazırlanan ekibimiz harika bir iş çıkardı. Hepsini çabalarından dolayı yürekten kutluyorum. Ayrıca bizlere devamlı destek veren üniversitemize de teşekkürü bir borç bilirim".

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.