Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğretmenlerimiz, hak ettiği itibarı er geç yeniden kazanacak

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, dünyanın en kutsal mesleklerinden birini icra eden öğretmenlerin büyük zorluklar yaşadığının altını çizerek “Öğretmenlerimiz, hak ettiği itibarı er geç yenide

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2017 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 23:13
Kaynak: İHA
Öğretmenlerimiz, hak ettiği itibarı er geç yeniden kazanacak

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, dünyanın en kutsal mesleklerinden birini icra eden öğretmenlerin büyük zorluklar yaşadığının altını çizerek “Öğretmenlerimiz, hak ettiği itibarı er geç yeniden kazanacak” dedi.

Ekici’nin 24 Kasım mesajı şöyle:

“Bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu, ulusumuzun eşsiz lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul edişinin 89’uncu, bu anlamlı günün öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının ise 37’nci yıldönümü.

Fedakârlık, cefakârlık, sevgi ve sabır gerektiren ve kuşkusuz dünyanın en kutsal ve saygın mesleklerinden birini gerçekleştiren öğretmenlerimiz Cumhuriyetimizi, kuruluş ilkelerine bağlı olarak aydınlık yarınlara taşıyacak nesillerin mimarlarıdır.

Bu onurlu ve sorumluluğu ağır olan görevi yürüten öğretmenlerimizin omuzlarındaki yük ne acıdır ki her geçen gün daha da ağırlaşmaktadır. Eğitim politikalarını belirleyen siyasal otorite, basiretsiz, beceriksiz ve sorumsuz tavırlarıyla, eğitim sistemimize ve onun ana unsuru olan eğitimcilerimize adeta işkence etmektedir. Öğretmenlerimiz bir yandan, neredeyse yılda bir kez değişir hale getirilen sınav sistemi, müfredat ve siyasal baskılarla boğuşurlarken, bir yandan da emeklerinin karşılığı olan ücret ve özlük haklarına kavuşmak için mücadele etmek zorunda kalıyor.

Öte yandan, OHAL bahaneli keyfi uygulamalarla, suçsuz yere işten atılan öğretmenlerimiz ile atanma talepleri yıllardır görmezden gelinen öğretmen adaylarımız, gün geçtikçe gelecek beklentilerini, topluma faydalı olma umut ve azimlerini kaybediyorlar.

Kutsal bir mesleği icra etmenin onurunu taşıyan öğretmenlerimize bunları layık gören siyasal otoritenin, yaptığı hataların bedelini ödeyeceğinden hiçbir şüphemiz yok. Eğitim neferlerimizin, ideal koşullarda mesleklerini icra edecekleri, mali ve özlük haklarına kavuşacakları, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve onun kuruluş değerlerine büyük bir tutkuyla bağlı nesiller yetiştirecekleri günler yaklaşıyor. Ulusumuz, kendi geleceğinin mimarı olan öğretmenlerine hak ettiği itibarı er geç yeniden kazandıracaktır.

Bu inanç ve kararlılıkla, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün eğitim neferlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyor, emekliliğe ayrılmış öğretmenlerimize uzun ve sağlıklı ömürler, görevleri başında olan öğretmenlerimize de başarılar diliyorum.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.