Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oğuzeli Belediyesinden tiyatro

Oğuzeli Belediyesi tarafından düzenlenen, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' münasebetiyle kadına şiddet ve çocuk gelinleri konu alan 'Sessiz Çığlık' adlı tiyatro gösterisi sergilendi.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2018 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:37
Kaynak: İHA
Oğuzeli Belediyesinden tiyatro

Tamamı amatör oyunculardan oluşan tiyatro gösterisi Oğuzeli Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşirken vatandaşlar tarafından programa ilgi büyük oldu.

Günümüz Türkiye'sinin kanayan bir yarası haline gelen kadına şiddet ve çocuk gelinleri konu alan bu anlamlı tiyatro gösterimini gerçekleştirerek farkındalık oluşturmak istediklerinin altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, kadına yönelik şiddetin ne insani ne de İslami manada hiçbir vicdana sığmadığını söyledi.

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle farkındalık yaratacak bir tiyatro gösterimi düzenlemeyi uygun bulduk. Tiyatromuzun ana teması kadına yönelik şiddet ve çocuk gelinler. Hem dinimiz hem de kültürümüz açısından kadınlarımızın ayrı bir önemi var. Peygamber efendimiz ilk vahiyi aldığında bunu paylaştığı kişi bir kadındı yani hazreti Hatice validemizdi. Yine Türk kültüründe devleti Han ile yanındaki hanımı beraber yönetirdi. Günümüze baktığımız toplumuzda derin yaralar bırakan olaylar ve tablolar yaşıyoruz. Kadınlarımız hayatın her alanında şiddete maruz kalıyorlar ama ne yazık ki en iyi korundukları yer olarak düşündüğümüz aile içinde daha fazla ve yaygın bir şekilde şiddete görüyorlar. Ülkemizde hala 18 yaşının altında, çocuk yaşta zorla evlendirilen kızlarımız var. Daha kendisi çocukken anne olmaya sürüklenen çocuklarımız var. Çocuk yaşta ve zorla evlendirilen kız çocukları, eğitim olanaklarından yoksun kalıyorlar. Buradan ebeveynlerimize sesleniyorum bırakın onlar büyüsünler, okusunlar kendi kararlarını verebilecek yaşa gelip kendi kararlarını kendileri versinler. Kendi evlatlarınızın kendi ayakları üzerinde durarak başarılar elde ettiğini görmek inanın sizi çok daha mutlu edecek" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.