Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

OĞUZELİ MYO ÖĞRENCİLERİ EKOLOJİK BİNAYI ZİYARET ETTİ

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından Öğretim Görevlisi Yasin Eroğlu koordinesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Ekolojik binası ziyaret edildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2018 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 23:53
Kaynak: İHA
OĞUZELİ MYO ÖĞRENCİLERİ EKOLOJİK BİNAYI ZİYARET ETTİ

Öğrenciler ziyaret kapsamında ‘Ekolojik Binada’ Çevre Mühendisi Gülümser Özpınar tarafından düzenlenen ‘Sürdürülebilir ve Ekonomik Yaşam’ seminerine katıldı. Tüketim ve tasarrufun ana teması olduğu seminerde; sınırlı olan doğal kaynaklarımızın doğru ve dengeli bir şekilde kullanım yöntemleri anlatıldı. Bu amaçla çevre kirliliği, küresel ısınma, yenilebilir enerji kaynakları, ekolojik dengenin bozulması, enerji tasarrufu, su tasarrufu, atık yönetimi ve bilinçli tüketim konularının anlatıldığı seminerde, bireysel olarak yapılabilecek ekolojik katkılar işlendi.

Çevre Mühendisi Gülümser Özpınar seminerde yaptığı konuşmasında, çevrenin korunmasının bireyselden ulusala, ulusaldan globale herkesin paylaştığı bir sorumluluk olmakla birlikte toplumsal bilincin oluşmasınınçok önemli olduğunu, bu sebeple de Gaziantep Ekolojik Binanın, bu bilincin oluşması için çalışmalarına devam edeceğini ifade etti.

Çevre kirliliğinin bütün dünyayı ilgilendiren ve ciddi önlemler alınması gereken çok önemli bir konu olduğunu vurgulayan Öğr. Gör. Yasin Eroğlu ise, “Tükenmekte olan doğal kaynaklarımızın daha bilinçli bir şekilde kullanılması gerekiyor. Bu amaçla bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Ekolojik Bina gezisinde öğrencilerimize bu konuda duyarlılık ve farkındalık oluşturmak istedik. Bu vesileyle bizleri güzel bir şekilde ağırlayan ve bilgilendiren, Ekolojik bina görevlilerine ve eğitmenlerine öğrencilerim ve şahsım adına teşekkür ederim” dedi.

 

Konferans sonrasında öğrencilere katılım belgesi verildi.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.