Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ortadoğu’nun Turizm merkeziyiz

Gaziantep, son 15 yılda 80.4 milyon liralık turizm yatırımıyla Türkiye’nin ve Ortadoğu ülkelerinin önemli bir turizm merkezi haline geldi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2017 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 19:34
Kaynak: İHA
Ortadoğu’nun Turizm merkeziyiz

TURİZME TAZE KAN

Şehit Mehmet Karayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin mezuniyet töreni yapıldı. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen törene Vali Yardımcısı Faik Arıcan, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Bülent Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, turizm sektörünün temsilcileri, protokol üyeleri ve veliler katıldı.

GAZİANTEP SEVGİ ŞEHRİ

Mezuniyet töreninde konuşan Gaziantep Vali Yardımcısı Faik Arıcan, Türkiye’nin turizm açısından çok önemli değerlere sahip olduğunu belirterek, “Bu değerlerin önemli bir bölümü Gaziantep’te bulunuyor” dedi. Gaziantep’in bir sevgi kenti olduğunu belirten Vali Yardımcısı Arıcan, şöyle devam etti:

TANITIM ÇOK ÖNEMLİ

Gaziantep ilimizde yaklaşık 4 aydır görev alıyorum. Türkiye, turizm açısından çok önemli değerlere sahip bir ülke. Bizler bu değerlerimizi yüceltmek, güçlendirmek ve tüm dünyaya tanıtmak için çalışmalıyız. Gaziantep’te de bu değerlerin çoğunu görmek mümkün. Halk oyunlarından yemek kültürüne, doğasından tarihine, bu değerleri Gaziantep’in dört bir tarafında görüyoruz. Gaziantep ilimiz bir sevgi ortamı, güzellik ortamı. Bizim bunu ülkemize ve yurt dışına iyi tanıtmamız, anlatmamız gerek. Gaziantep’te ayrıca güzel bir diyalog ve sevgi ortamı var. Belediyelerimiz, valiliğimiz, il müdürlüklerimiz cansiperane çalışıyorlar.”

TURİZME BÜYÜK YATIRIM

Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Bülent Öztürk de, yeni mezun olan öğrencilere yaptığı konuşmada, Gaziantep’in turizm potansiyelini anlattı. Son yıllarda gerek kamu, gerekse de özel sektör tarafından turizme büyük yatırımlar yapıldığını belirten Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Bülent Öztürk, yatırımlar ve tanıtım çalışmaları ile Gaziantep’in Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri haline geldiğine dikkat çekti.

6030 YATAK, 117 ACENTE

Öztürk, şöyle konuştu: “Son 15 yılda yaklaşık 80.4 milyon liralık yatırımla Gaziantep Türkiye’nin önemli kentlerinden bir tanesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin çok önemli turizm kentlerinden biri haline gelmiştir. Ortadoğu’ya baktığımızda Gaziantep’in ekonomide, sanayide, kültürde ve turizmdeki önemini daha iyi anlıyoruz. Çünkü yanı başımızda artık bir Bağdat yok, artık Şam yok ve artık bir Halep yok. Gaziantep daha da önce çıktı. Bundan 15 yıl önce 23 tane turizm seyahat acentemiz, 20-21 tane otelimiz varken, bugün 44 tane turizm belgeli otelimiz, 6 bin 30 yatağımız bulunmaktadır. 23 Tane seyahat acentemiz varken, şu anda 117 tane turizm seyahat acentemiz bulunmaktadır. Bölgenin önde gelen turizm merkeziyiz. Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemizin katkıları ile Turizm Gaziantep’te hızla gelişmekte, sektör büyümektedir.”

Konuşmaların ardından Şehit Mehmet Karayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo büyük bir ilgi ile izlendi. Mezun olan öğrencilere mezuniyet belgelerinin dağıtılmasının ardından, protokol üyeleri tarafından mezuniyet pastası kesildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.