Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

OSB=ORTAK SESTİR, BİRLİKTELİKTİR

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2020 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 15:36
Kaynak: İHA
OSB=ORTAK SESTİR, BİRLİKTELİKTİR

Gaziantep 5. Organize Sanayi Bölgesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile yeni açılan yada ilave yatırımlarla kapasitelerini güçlendiren 300 fabrika ile kentin, üretimde bölgenin lokomotifi ve taşıyıcı gücü olduğunu göremeyenlerin eleştirilerine cevap ortak oldu, ses birlikte ve son derece güçlü çıktı, açıklama son derece net oldu…

 “FABRİKALARI GÖRMEK İSTEYEN OSB’YE GELEBİLİR”

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Cengiz Şimşek, kentte gerçekleştirilen "300 Fabrika Toplu Açılış Töreni"ne ilişkin "açılışların gerçeği yansıtmadığı" iddialarına dair, "300 yeni sanayi tesisimizi ve inşaatı devam eden fabrikamızı görmek isteyen tüm vatandaşlarımıza kapımız sonuna kadar açıktır." dedi.

OSB’de yapılan ortak açıklamaya Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı M. Tuncay Yıldırım, Gaziantep İhracatçılar Birliği Başkanı Fikret Kileci ve Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı katıldılar.

OSB Başkanı Şimşek yaptığı açıklamada, “26.09.2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile gerçekleşen “300 Fabrika Toplu Açılış Töreni”nin kamuoyunda gerçeklikten uzak ve yanıltıcı şekilde gündeme getirilmesi iyi niyetli değildir ve siyasi rant devşirmeye yöneliktir. Bu hamleleri üzülerek takip etmekteyiz.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi 5 sanayi bölgesi ile Türkiye’nin en büyük Organize sanayi bölgesi olup; 1100 tesis aktif olarak üretim yapmaktadır. Gaziantep sanayisi güven ortamının ve müteşebbis ruhunun olmasıyla yeni yatırımlar yapmaya ve büyümeye devam etmektedir. Gaziantep Organize Sanayi bölgesinin 2018 yılı ağustos ayı elektrik tüketimi 330 milyon kwh/saat iken; 2020 yılı ağustos ayında 453 milyon kwh/saat elektrik tüketimine ulaşmıştır. Gaziantep organize sanayi bölgesinde 2018 yılında 165 bin kişi istihdam edilirken; 2020 yılında 210 bin kişi istihdam edilmektedir. Gaziantep’ten 175 ülkeye 8 milyar $’ a yakın ihracat gerçekleşmiştir. Pandemi nedeniyle tüm dünya ülke ekonomilerinin küçüldüğü bir ortamda, Gaziantep firmalarının bünyesinde veya bağımsız olarak 300 sanayi tesisi kurulmuştur. Sadece elektrik tüketimindeki %37’lik artış ve istihdamdaki 45 bin kişilik artış Gaziantep sanayisinin hangi noktaya ulaştığının göstergesidir. Bu tür algı operasyonları, içinde bulunduğumuz kritik süreçte kent ve ülke ekonomisine hasar oluşturma ve direncini kırmaya yönelik yapılmaktadır. Biz Gaziantep Sanayisi olarak hiçbir algı operasyonundan etkilenmeden büyümeye, üretmeye ve ihracata devam edeceğiz. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bu yatırımlara ilişkin tüm bilgi ve belgeler Bölgemizde mevcut olup; her şey resmi kayıtlarla sabittir. Hiçbir şekilde şüpheye yer bırakmayacak resmi kayıtlar ortada iken bu tür algı çalışmaları iyi niyetle bağdaşmamaktadır. Söz konusu törenimizde 300 firma içerisinde telaffuz edilen ilk kez yatırım yapan firmalarla birlikte ilave yatırım yapan firmalar da bulunmaktadır. Medyada daha önce açılışı yapıldığı belirtilen Barem Ambalaj 5. Organize Sanayi Bölgesi’nde ilave yatırım yapmış olup; açılış listesinde yazılma nedeni yapılan yeni yatırımıdır. Çağsan Ambalaj firması yeni yatırım yapmış olup; listede olması gereken isim Çağsan Ambalajdır. Medyada yer alan Çiltuğ firmasının ismi listeye sehven yazılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, Sayın Bakanımızın destekleriyle üretimimizi, büyümemizi ve ihracatımızı arttırmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

53 ŞİRKET KAPANIRKEN, 270 YENİ ŞİRKET KURULDU

GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, “Biz Oda Başkanları olarak siyaseti bir tarafa bıraktık. 300 Fabrikanın açılışı gerçekleşirken böyle bir şeyin gündeme gelmesi acı verici. Matematik asla yalan söylemez, şehir olarak ihracatta ilk 5’teyiz. OSB’lerdeki elektrik tüketiminde % 37 oranındayız. Bugün Ticaret Odası’nda kapanan şirket sayısı 53 iken kurulan şirket sayısı 270 firma oldu. Bardağa nerden baktınız önemli, rakamlar ortada matematik asla yalan söylemez” dedi.

ÜNVERDİ, “GAZİANTEP SEVDALISIYIM, ŞEHRİME ASLA LAF SÖYLETMEM”

GSO Başkanı Adnan Ünverdi, “Güne üzülerek uyandım, Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırması ve kente açılan yatırım yapılan 300 fabrika ile sosyal medyada yapılan eleştirililer. Havaalanı yakınlarına bombalar düştüğünde bile bu kent yatırım yapan bir şehirdi. Gaziantep sevdalısı olarak ek yatırım yapılan yerler var. Aynı firmalar ikinci ve üçüncü yatırımlar yaptı. Bunu anlatamadık, Yeni yatırım ve ek yatırımlar yapıldı. Kimsenin kendi şehrimi küçük göstermesine asla izin vermem” dedi.

AKINCI, “GIDADA DÜNYA MERKEZİ HALİNE GELDİK”

Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı, “OSB’nin yapmış olduğu açıklamada sehven yanlışlık yapılmış olabilir. Gaziantep’in adını kimse küçük düşüremez, bugün makarnada, Bakliyatta ve Gıdada Dünyanın merkezi haline geldik, bununla gurur duymamız lazım” şeklinde konuştu.

KİLECİ, “GAZİANTEP PARLAYAN YILDIZ”

Gaziantep İhracatçılar Birliği Başkanı Fikret Kileci, “Gaziantep Türkiye’nin parlayan yıldızı genel anlamda vilayetlere bakıldığında ekonomi diğer illerde yatırım eksiye giderken bugün Gaziantep’te işletme sasıyı artıyor. Pandemi sürecinde Gaziantep artıya geçmiştir. İhracatçı olarak ihracat yaptığımız ülkelerle sıkıntılar yaşamımıza rağmen yeni pazar arayışlarına girdik ve rakamları artırdık. Bir kişinin paylaştığı twet ile kimse bu şehri küçük düşüremez.”  

BAREM AMBALAJ’DAN JET AÇIKLAMA

Barem Ambalaj’dan yapılan açıklamada, 5. Organize sanayi bölgesi sınırları içerisinde ambalaj sektörü üzerine faaliyete başlayan firmamızın 2019 yılı sonunda İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun katılımlarıyla açılışı yapılmıştır. Aynı dönemde devam eden yeni teknolojik yatırımlarımız 2020 yılı içerisinde devreye alınarak kapasitemizi 2 katına çıkmıştır. Çalışan sayımız da 280 kişiye ulaşmıştır. Firmamız ilave yatırımlarla büyümeye devam etmektedir. Kamuoyuna önemle duyurulur.”

 

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.