Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ovayolu’ndan 23 Nisan kutlaması

Gaziantep Makina Mühendisleri Odası (MMO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ovayolu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2019 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2023 22:18
Kaynak: İHA
Ovayolu’ndan 23 Nisan kutlaması

Ovayolu, mesajında, “Dünyadaki tüm ezilen uluslara örnek olan, emperyalist güçlerin yenilgisiyle sonuçlanan Kurtuluş Savaşımızı; zaferle taçlandıran ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran, kaynağını ve gücünü halktan alan, Başkanlığını Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK‘ün yaptığı Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nin 99. yılı açılışını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır. Bu da, Atatürk’ün çocuklara duyduğu sevginin, inancın ve değerin bir göstergesidir. Çocuklar yarınlarımız ve umutlarımızdır. Ne yazık ki zaman zaman; örselenen, şiddete, istismara uğrayan yaralarımızdır. Bayramınız kutlu olsun çocuklar; yeryüzündeki bütün acılara inat, dolu dolu gülümsemelerle! Umutla, sevgiyle, el ele; bayramınız kutlu olsun. Yarın dünyada ilk ve tek olan çocuk bayramını kutlayacağız, çocuklarımıza bu ülkenin nasıl kazanıldığını, atalarımızın dedelerimizin birlikte emperyalistlere karşı nasıl mücadele ettiğini, Cumhuriyetimizin nasıl kurulduğunu, bu uğurda nice şehitler verildiğini, değerlerimizi, gelecekten beklentilerimizi anlatacağız. Bu anlamlı günde, herkesin sağduyulu olmasını, Ülkemizde son günlerde yaşanan toplumsal gerginliği, sokulmak istenilen karanlık süreci bırakıp, Cumhuriyetimize, geleceğimize hep birlikte sahip çıkmamız gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. İnsana, yaşama, barışa, toplumsal refaha, huzura ve en önemlisi Cumhuriyetimize sahip çıkmak ve savunmak herkesin yurttaşlık görevidir.

Özgürlüğün de, eşitliğin de, adaletin de temel dayanağının Atatürk Cumhuriyeti ve ulusal egemenlik olduğu bilinci ile çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.