Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oylarımızı arttırdık

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerini içeren basın açıklaması yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2023 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 08:02
Kaynak: İHA
Oylarımızı arttırdık

Gaziantep’te devletin tüm imkanlarına karşı mücadele ettiklerini belirten CHP İl Başkanı Uçar, kamunun ve belediyelerin tüm kaynaklarının AKP teşkilatlarına seferber edildiği bir propaganda dönemi yaşadıklarını tüm bunlara rağmen Gaziantep’te oylarını artıran tek partinin CHP olduğunu ifade etti.

CHP İl Başkanı Uçar’ın açıklamaları şöyle; Hem ülkemizde hem de Gazi şehrimizde önceki seçimlerde de devletin imkanlarının AKP’ye seferber edildiğine şahit olmuştuk ancak hiçbir seçimde bu kadar ileri noktaya taşınan bir kaynak aktarımı söz konusu olmamıştı. Devletin Valisi olarak tarafsız duruş sergilemesi gereken Gaziantep Valisi Davut Gül ne yazık ki AKP’li adaylarla birlikte seçim çalışmalarına katıldı, billboard reklamlarına boy gösterdi. Gaziantep hiçbir dönemde valisinin iktidar ile seçim çalışması yaptığına şahit olmamıştı . Devletin bütün imkânları bir siyasi partiye seferber edildi. AKP’ye oy vermeyeceğini beyan edeceğini vatandaşlarımız işiyle, aşıyla tehdit edildi, kullandıkları oyun fotoğraflarının çekilerek ispatlanması istendi. İşte bu ahlak ve hukuk dışı baskılara ve yayılmak istenen korku iklimine boyun eğmeden mücadele eden tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ederim.

Mülkiyeti belediyelere ait olan ve belediye hizmetlerinin tanıtımına özgülenmiş olan tüm reklam ilan yerlerinde Belediye bütçesinden karşılanan AKP ve onların Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın afişleri bastırıldı. Belediyelerin sosyal yardım bütçesinden temin edilen sosyal yardımlar AKP’li adaylar eliyle dağıtıldı.

OYLARIMIZ ARTIŞ GÖSTERDİ

 Tüm bu adaletsizliklere rağmen Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir önceki seçime göre oylarımızı %5 oranında artırdık. Yakaladığımız artış oranı ile tüm iller arasında ikinci sırada yer aldık.

SANDIKLARIN TAMAMINA SAHİP ÇIKTIK

Hem ilçe örgütlerimiz hem de il yönetim kurulumuz ile seçim öncesinde sandık güvenliği için son derece titiz çalışmıştık. Yaptığımız bu çalışmaların karşılığında ilk defa bu seçimler tüm sandıklardaki hem sandık kurulu üyesi hem de müşahit görevlilerimiz vardı. Hem 14 Mayıs’ta hem 28 Mayıs’ta tüm ıslak imzalı sandık sonuç tutanaklarını temin ederek, elektronik sisteme cep telefonlarından ve bilgisayarlar üzerinden giriş sağladık. Sahada kurmuş karşı konulamaz hakimiyet oylarımıza pozitif olarak yansıdı. Her iki seçimde de özveri ile sandıklara sahip çıkan hemşehrilerimize bu vesileyle teşekkür ediyor , yaptığımız bu çalışmayı birikime dönüştürerek önümüzdeki tüm seçimlerde sürekli hale getireceğiz. 

AVUKATLARIMIZ HER OKULDA VATANDAŞIMIZIN OYUNA SAHİP ÇIKTI

İlk defa bu seçimlerde 400 hukukçu ile vatandaşımızın oyuna sahip çıktık. İl Hukuk Komisyonumuz bunun için yaklaşık 1.5 yıl süren bir çalışma yaptı. Önceki seçimlerde parti olarak zayıf olduğumuz yerler tespit edilerek, o okullara özel görevlendirmeler yapıldı. Tüm hukukçularımız hem 14 Mayıs’ta hem de 28 Mayıs’ta seçimin hukuka uygun sonuçlanması için canla başla mücadele ettiler. Tüm hukukçularımıza göstermiş oldukları yoğun emek ve çaba için ayrıca teşekkür ediyoruz.

ADALET MÜCADELEMİZ İLELEBET SÜRECEK

 14 ve 28 Mayıs seçimleri için Gaziantep’in dört bir yanında canla başla mücadele eden ilçe örgütlerimize, kadın ve gençlik kollarımıza, Millet İttifakı paydaşı Siyasi Partilerin İl Başkanlarına, İlçe Başkanlarına ve teşkilatlarına, Zafer Partisi İl Teşkilatına, adil bir seçim için mücadele eden tüm hukukçularımıza, Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında hak hukuk ve adalet için mücadele eden tüm Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde çıkmış olduğumuz adalet yürüyüşümüzü bu ülkeye adalet gelene kadar azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.