Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özel okul temsilcileri YKS için toplandı

Üniversiteye girişte YGS-LYS yerine uygulanacak olan yeni sınav sisteminin detaylarının belli olmasıyla birlikte GÖK-DER'e üye özel öğretim kurumlarının temsilcileri yeni sınav sistemini değerlendirmek amacıyla bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 10:53
Kaynak: İHA
Özel okul temsilcileri YKS için toplandı

YENİ SİSTEM ANLATILDI

Özel Uygar Kolejinde gerçekleşen toplantıda, Gaziantep Özel Öğretim Kurumları Derneği (GÖK-DER) Başkanı Bilal Yağdıran, adı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) olarak belirlenen yeni sistem hakkında bir sunum yaptı. Sunumun ardından soru cevap şeklinde devam eden toplantıda öğrencilere sınava hazırlık çalışmalarında daha etkin destek olabilmek adına fikir alışverişinde bulunuldu.

EĞİTİMDE ÇITA YUKARI ÇEKİLMELİ

Uygar Koleji Kurucusu Yılmaz Ovayolu, sınav sistemindeki değişiklilere en kısa zamanda uyum sağlayarak öğrencilere sınav hazırlığı konusunda destek olmaya devam edeceklerini belirtti. Uğur Okulları Kurucusu Nezir Tamimi, ilimizin sanayi ve şehirleşmede gösterdiği başarıyı eğitim alanında da sağlayabilmek için sektördeki her çalışana çok önemli görevler düştüğünün altını çizdi.

SINAV KAYGISI AZALACAK

Birey Okulları kurucularından Hakan Bozkurt, öğrencilerin sınav kaygısını asgari düzeye çekmek için yapılacak her türlü değişikliğin destekçisi olacaklarını, çocukların ve gençlerin derslerine düzenli çalışmalarının sınav stresini azaltacağını ve kendilerine ve ailelerine daha fazla zaman ayırabileceklerini ekledi. Ünsal Ören Kurumları kurucusu Ünsal Ören, daha önce YGS-LYS sisteminde iki sınav arasındaki yaklaşık 3 aylık sürenin olmasının öğrencilerin hem okullarından hem de sınava hazırlık çalışmalarından uzaklaşarak motivasyon kaybı yaşamalarına sebep olduğunu ve sonuçta kaygı düzeyleri artarak sınav başarılarının düşmesine neden olduğunu hatırlatarak yeni sistemde sınavın aynı gün iki oturum halinde gerçekleştirilmesinin isabetli bir karar olduğunu belirtti.

GÖK-DER EĞİTİM İÇİN ÇALIŞIYOR

Gaziantep'te yıllardır faaliyet gösteren özel öğretim kurumları tarafından 2015 yılında kurulan Gaziantep Özel Öğretim Kurumları Derneği (GÖK-DER)’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Yağdıran, “Gaziantep’teki özel öğretim kurumlarının, eğitim öğretimle ilgili işbirliği ve dayanışmasını sağlamak, çağdaş eğitim anlayışı içinde ilimizin eğitim yönünden daha da gelişmesi yönünde çalışmalar yapmak amacı ile kurulmuştur. Kurulduğumuz günden bu yana eğitim adına önemli çalışmalara imza attık, atmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.