Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özel Seçkin Kolejinde bilim etkinlikleri

Özel Seçkin Kolejinde öğrenciler her hafta Eğlenceli Bilim derslerinde, heyecanla ve hevesle gerçekleştirdikleri deneylerle, bilimin eğlenceli yüzüyle tanışıyor, bilimsel becerilerini geliştiriyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2018 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 23:57
Kaynak: İHA
Özel Seçkin Kolejinde bilim etkinlikleri

Eğlenceli Bilim dersinde ilkokul öğrencileri, 'Çılgın Dedektifler Parmak İzini Buluyor'' deneyini gerçekleştirerek parmak izi tayini yaptılar. Elektriğin dünyasında bir yolculuğa çıktılar elektriğin aslında bir enerji çeşidi olduğunu öğrendiler. Statik ve dinamik elektriği incelediler. Elektriğe yön verebildiğimizi fark edip statik elektrik küresi kullanarak elektriğe yön verdiler. Ortaokul öğrencileri Güneş sistemini incelediler. 'Uzaya roketler nasıl yolculuk eder? Ayda gök taşları nasıl krater oluşturur?'' sorularına yanıt buldukları deneyler yaptılar. Bilim onlar için gerçekten eğlenceli bir hal aldı.

Özel Seçkin Koleji İlköğretim Müdürü Eyüp Yılmaz, bilim etkinlikleriyle ilgili “Öğrencilerimizin üretimin, bilim ve analiz yapabilmenin ana faktörleri olan eleştirel düşünce, sorgulama, mantık yürütme, farklı çözümler üretebilme, hızlı karar verme, el-göz koordinasyonunu sağlayabilme gibi özelliklere sahip olması için eğlenceli deneyler yapıyor, onlara bilim adamlarının hayatlarını öğretiyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.