Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÖZEL SEÇKİN KOLEJİNDE MATEMATİK ÖĞRETİMİ

Özel Seçkin Kolejinde Eğitimde Güncel Uygulamalar projesi kapsamında 50 sınıf öğretmenine “Oyun Tabanlı Matematik Öğretimi” atölyesi düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2018 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 14:24
Kaynak: İHA
ÖZEL SEÇKİN KOLEJİNDE MATEMATİK ÖĞRETİMİ

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Dr.Öğretim Üyesi Nuri Can Aksoy tarafından gerçekleştirilen “Oyun Tabanlı Matematik Öğretimi” atölyesinde öğretmenlere oyun tabanlı öğrenme yaklaşımına ilişkin eğitim verildi. Zeka ve beynin işleyiş yapısı, öğrenmenin kritik bileşenleri, sarmal öğrenme sistemi, Üst düzey düşünme becerileri ve eğitsel oyunlarla ders içeriği ile müfredat hazırlama teknikleri üzerinde duruldu. Matematik tabanlı oyunların uygulamalı olarak atölye çalışmaları yapıldı.

Dr.Öğretim üyesi Nuri Can Aksoy atölye çalışmasıyla ilgili olarak; “Matematik ve matematik eğitimi arasında bir köprü kurmak biz eğitimcilerin asli ve baki görevidir. Bu durum için farklı yöntem ve teknikler kullanılabilir. Ancak hayatın içinde yer alan ve aslında soyut kavramlar içeren matematiği öğrenmek, yine hayatın içinde, insanın doğal ortamında, yaparak yaşayarak öğrenmesi ile mümkündür. Bu doğal ortamın devamlılığını sağlamak adına, oyun oynamak her bireyin hakkıdır. Oyun insanların bu evrendeki yaşamlarına paralel bir doğal yaşam ortamı sunmaktadır. Oyuncular, oyun sonunda öğrenir, eğlenir ve verimli zaman geçirirler. Oyunla matematik öğretimi, öğrencinin bir şey öğrenmek için öğretmeninden bilgi aktarımı beklemeden, bizzat kendisinin iletişim, girişimcilik, problem çözme, analitik düşünme ve yaratıcılık becerilerini kullandığı ve geliştirdiği alternatif somut bir yöntemdir. Atölye çalışmasıyla, öğretmenlerimizin matematiğin hayat içerisindeki gizli odalarının kapılarını aralayacaklarını, matematik öğretiminde işlerini kolaylaştıracağını ve öğrencilerin matematik dersine istekli gelişlerine ve öğrencilerin derse katılımlarını arttırmalarını temenni etmekteyim.” dedi.

Özel Seçkin Koleji İlköğretim Müdürü Eyüp Yılmaz,Dr.Öğretim Üyesi Nuri Can Aksoy’a ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Genel koordinatörü Cemre Tatlı’ya katılımlarından dolayı teşekkür ederek plaketini takdim etti. Eğitim sonrası öğretmenlere “Oyun Tabanlı Matematik Öğretimi” sertifikası verilerek program sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.