Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özkeçeci, Regaip kandilini kutladı

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, Mübarek üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, tüm İslam aleminin kandilini kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2017 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 15:26
Kaynak: İHA
Özkeçeci, Regaip kandilini kutladı

İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, Regaip Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında Üç ayların başlangıcı, Ramazan Ayının habercisi olan Regaip Kandilini sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma duygularını daha ön planda tutulması gerektiğini belirtti.

Başkan Özkeçeci, yayınladığı mesajında;

“Üç aylara kavuşmanın mutluluğunu mübarek gecelerin ilki olan Regaip Kandili ile idrak ediyoruz. Üç aylara girdiğimiz bu günlerde kandillerin manevi havasını fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları kaldırarak, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerimizin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. Bu manada idrak edeceğimiz Regaip Kandil'inde, yüce Allah'ın rahmet, bereket, af ve mağfiretine olan arzumuzu en üst seviyeye taşıyıp, vicdan muhasebesi yaparak kendimizi sorgulamalı, Rabbimize, ailemize, milletimize ve ülkemize karşı görev ve sorumluluklarımızın bilincinde hareket etmeliyiz. Manevi olarak yükseliş ve refah olan bu mübarek gecede Yüce Allah kendisine dua edenlere bol bol ihsan nasip eder. Bu gecenin feyiz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanması, Regaip Kandilinin tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi, birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Özkeçeci sözlerine “Rabbimizin rahmet yüklü mesajı Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlamaya, bunun için de onun değerlerini yaşamaya, yaşatmaya ve bu çerçevede Sevgili Peygamberimizin (S.A.S.) örnek hayatını ve ahlakını da rehber edinmeye ihtiyacımız büyüktür. Rahmet ve mağfireti bol olan bu mukaddes günlerde ahlak ve erdemin, kardeşlik içinde bir arada yaşamanın, yetime, öksüze ve kimsesize kol kanat germenin, fakir ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin, kutsal değerlere saygının, insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek Yüce Allah’tan af dilemeliyiz. İnsanlarımızın, Yaradan’a daha derin bir şükür imkânı bulacağı bu özel gecede, muhabbetin, sohbetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimiz ve bütün İslam âleminin Regaib Kandili’ni kutluyor, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden teröre karşı vatan toprağını korurken şehit düşen kahraman silahlı kuvvetlerimiz ve emniyet mensuplarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Cenab-ı Hak, terörün kökünü kazıyan güvenlik güçlerimizi her daim muzaffer eylesin.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.