Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pandemi, ceza dönemi oldu

“Sokağa çıkma yasaklarında birçok vatandaşa kesilen para cezaları yüzünden binlerce insan mağdur!” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2021 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:46
Kaynak: İHA
Pandemi, ceza dönemi oldu

Bu pandemi sürecinde gariban vatandaşa kesilen idari para cezaları 15 milyar lirayı buldu diyen Yılmazkaya, “Ayıptır, günahtır, gariban askerden, gariban vatandaştan ne istiyorsunuz? İnsanların bu cezaları ödeyecek durumları yok! Bu yaşanan mağduriyetlere bir çözüm getirilmeli” diyerek AKP Hükümetine yüklendi.

Mecliste milletvekillerine ve AKP Hükümetine seslenen Yılmazkaya, “Hazinede para kalmayınca, gariban vatandaşın, askerin, Mehmetçiğin harçlığına bile göz dikmişsiniz! Güzünüzü para bürümüş!” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde bir asker ailesinin isyanını TBMM’ye taşıyan Yılmazkaya, yaşanan mağduriyetle ilgili Meclis Genel Kurulda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Sokağa çıkma yasaklarında ekmek parası için simitçi fırınında çalışan genç kardeşimiz gece çalıştığı fırından çıkınca yapılan uygulamada, derdini anlatmaya çalışsa da ceza yemekten kurutulamıyor.

Bu genç kardeşimiz vatani görevi için şuanda Siirt’e asker.

Asker evladına ihtiyaçları için harçlık gönderen ailenin 100 TL sine banka tarafından el konuluyor.

Sonra aile 150 TL daha gönderiyor ona da el konuluyor.

Üstüne üstlük asker kardeşimizin 300 TL asker maaşına da el konuluyor.

3 aylık asker ne yapacağını şaşırıyor. Ailesi araştırıyor bakıyor ki Gaziantep Kozanlı Vergi Dairesi askerin maaşına ve gönderilen bütün harçlığına el koymuş. Bu asker kardeşimiz şimdi ne yapsın. Bir taraftan ülkesi için askerlik yapıyor, diğer taraftan devlet askerimizin harçlığına el koyuyor” diyen Yılmazkaya, “Bu nasıl bir vicdansızlık!” ifadelerini kulandı.

HÜKÜMET VATANDAŞA KESİLEN CEZALARA SEVİNİYOR!

“Kesilen idari cezalar 15 milyarı buldu diye seviniyorsunuz” diyen Yılmazkaya, bütçe açığını vatandaşın sırtına yüklemek isteyen AKP Hükümetini işaret ederek; “Ayıptır, günahtır, gariban askerden, gariban vatandaştan ne istiyorsunuz?

Güzünüzü para bürümüş.

Hazinede para kalmayınca, gariban vatandaşın, askerin, Mehmetçiğin harçlığına bile göz dikmişsiniz!

Derhal bu hatadan dönülmeli, mağdur olan Mehmetçiğimizden, mağdur olan vatandaşlarımızdan özür dilenmeli!” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.