Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PARMAK BEBEK DEFA LİFE HASTANESİNDE HAYATA TUTUNDU

550 gram ağırlığında 24 haftalıkken dünyaya gelen Gündoğdu bebek, 4 ay süren Yenidoğan Yoğun Bakımda sürdürülen başaralı bir tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2021 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:47
Kaynak: İHA
PARMAK BEBEK DEFA LİFE HASTANESİNDE HAYATA TUTUNDU

Defalife hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr Manolya Yılmaz tarafından takip edilen Anne Gündoğdu gebeliğinin 25. Haftasında erken doğun belirtileri nedeni ile sezeryan ameliyata alındı.

550 Gram Dünyaya gelen Parmak Bebek Defalife Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı. Dr. Serap Erdoğan tarafından ilk muayenesinin ardından Yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

Sağlık personellerinin üzerine titrediği ve yaşam mücadelesini kazanması için ellerinden geleni yaparak, 4 ay süren tedavinin ardından 2 kilo 800 gram ulaşan "parmak bebek"   sağlığına kavuşarak ailesine teslim etti.

Defa life Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı. Dr. Serap Erdoğan yaptığı açıklamada, Gündoğdu bebeğin 4 ayın sonunda hayata tutunduğunu sağlık anlamında ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını söyledi.

Uyguladıkları tedaviyle sağlığına kavuşan bebeği taburcu etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Dr Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sağlığına kavuşan bebeğimizi ailesine teslim ediyoruz. 1 kilogramın altındaki prematüre doğan bebekleri yaşatabilme oranımız yüksek,. Bu konuda başarılı bir üniteyiz. Ekibimiz son derece tecrübeli. Prematüre bebek doğum oranı, tüp bebek gebeliklerinden dolayı maalesef çok yüksek. Eskiden yaşamaları mucize görülen prematüre bebekler, tıptaki ilerlemeler ve teknik olanakların gelişmesi sayesinde artık yaşama tutunabiliyor. Gündoğdu bebek 2 kilo 800 grama ulaştı ve hepsinden önemlisi prematüre bebeklerde görülebilen görme, işitme ve nörolojik sorunlardan hiç biri olmadan taburcu edildi. Bu zorlu süreçte ailenin hep iyi ve pozitif düşünceleri hem bebeğe hem de ekibimize geldi.

Anne Gündoğdu doğum sonrası kaygılı ve endişeli bir sürecin ardından mutlu sona ulaştıklarını belirtti. Doğumdan sonra bebeğinin hemen yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındığını anlatan aile, "Tedavisi burada devam etti. Bebeğimi ilk gördüğümde yaşayacağına ihtimal vermedim. Allah'a şükürler olsun bebeğim yaşıyor, durumu iyi. Sağlıklı şekilde kucağıma aldığım için çok sevinçliyim.

Tedavisiyle yakından ilgilenen Kadın Doğum Doktoru Op.Dr Manolya Yılmaz ,Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr Serpil Erdoğan, Yenidoğan Yoğun bakım Ünitesi çalışanlarına ve tüm Defa life Hastanesi ailesine teşekkür etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.