Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Parmak bebek hayata tutundu

Gaziantep’te yaklaşık 15 hafta erken dünyaya gelen Zeynep bebek, tedavi gördüğü hastanede yaşama tutundu. 550 gram ağırlığında doğan bebek, Gaziantep Özel Hatem Hastanesinde 4 aylık tedavinin ardından 2 kilo 200 gram olarak taburcu edildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2017 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 10:15
Kaynak: İHA
Parmak bebek hayata tutundu

Normal koşullarda 38-41 hafta dünyaya gelen bebeklerin aksine 24 haftada doğan Zeynep bebek 550 gram ağırlıkla gözlerini açtı. Gaziantep Özel Hatem Hastanesinde doğan Zeynep bebek, hastanede 4 aylık tedavisinin ardından normal kiloya ulaştı. 4 ay boyunca yaşam savaşı veren Zeynep bebeğin kilosu izlenen başarılı yöntem ile 2 kilo 200 gram oldu.

Taburcu edilen Zeynep bebeğin sağlık durumu ile bilgi veren Özel Hatem Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sadık Topuzoğlu, bu tür erken doğumlarda bebeklerin zor yaşadığını kaydetti.

Bebeğin fonksiyonlarında kalıcı hasar meydana gelme riskine rağmen bebeği yaşatmayı başardıklarını anlatan Topuzoğlu, "Zeynep bebek bize getirildiğinde 24 haftalıktı. Dünyaya 550 gram ağırlığında gelmiş. Bu tür erken doğumlarda bebeğin yaşamasının ve sağlıklı olarak hayatta kalması zor olan vakalardır. Ama çok şükür Zeynep bebek burada gördüğü 4 aylık tedavinin ardından 2 kilo 200 gram ağırlığında sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Biz de bunun mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

BABADAN DOKTORLARA TEŞEKKÜR

Bebeğin babası Baytas Fak ise yaşamaz denen bebeklerini taburcu etmenin sevincini yaşadıklarını söyleyerek, Gaziantep Özel Hatem Hastanesi doktor ve personeline teşekkür etti. Baba Fak, "Allah hocalarımızdan razı olsun. Bebeğimiz erken doğdu ve doğduğunda 550 gram ağırlığındaydı. Bebeğin yaşamasının zor olduğunu söylediler. Ancak Hatem Hastanesi doktorları ve bütün personelleriyle beraber ellerinden geleni yaparak bebeğimizi sağlıklı bir şekilde bize teslim ettiler herkese çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Bebeğin annesi Perihan Fak ise 4 aylık sürecin ardından bebeğinin sağlığına, kendisinin ise bebeğine kavuşmanın sevincini yaşadığını ifade etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.