Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PKK/PYD propagandası yapan 16 kişi yakalandı

Gaziantep il merkezi ile Nurdağı ve Nizip ilçelerinde PKK/PYD propagandası yapanlara insansız hava aracı destekli operasyon gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2017 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:15
Kaynak: İHA
PKK/PYD propagandası yapan 16 kişi yakalandı

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, İstihbarat, Özel Harekat, Çevik Kuvvet, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlükleri ve Bomba İmha Uzmanlarının da katılımıyla, Gaziantep il merkezi ile Nurdağı ve Nizip ilçelerinde PKK/PYD propagandası yapanlara insansız hava aracı destekli operasyon gerçekleştirildi.
PKK/KCK terör örgütü adına Gaziantep'te, müzahir kitleyi provoke ederek, kanunsuz gösteri ve şiddet eylemlerine yönlendirilebileceği değerlendirilen, sosyal medya hesapları üzerinden PKK/KCK ve Suriye kolu olan PYD/YPG-YPJ terör örgütlerinin propagandasını yapan, ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına, devlete ve hükumete hakaret ederek asılsız suçlamalarda bulundukları tespit edilen (16) şahıs, yakalanarak gözaltına alındı.
FETÖ’ye ait kitaplar yakalandı
Operasyon kapsamında yapılan aramalarda, (3) adet tabanca, (1) adet av tüfeği, tabancalar ve av tüfeğine ait çok sayıda fişek, PKK/KCK terör örgütünü simgeleyen materyaller, örgütsel içerikli dokümanlar, FETÖ/PDY terör örgütü içerikli yasak yayınlar ile dijital materyaller geçirildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.