Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PROF. DR. BOZKURT: OKUDUĞUNUZ BÖLÜM KADAR, NEREDE OKUDUĞUNUZ DA ÖNEMLİ

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda öğretim elemanları ve meslek yüksekokulunu yeni kazanan öğrencilerin katıldığı tanışma toplantısı ve oryantasyon eğitimi gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2021 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 09:46
Kaynak: İHA
PROF. DR. BOZKURT: OKUDUĞUNUZ BÖLÜM KADAR, NEREDE OKUDUĞUNUZ DA ÖNEMLİ

Toplantıda, GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulunun tanıtım filminin izlenmesi sonrasında konuşan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Bozkurt, öğrencilere eğitim sitemi hakkında bilgi verdi. Öğrencilere, “Hangi bölümde okuduğunuz kadar, nerede okuduğunuzda önemli” diyen Prof. Dr. Bozkurt konuşmasının devamında şunları söyledi: “Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, konumuyla ve eğitim sistemiyle farklılıklar içerir. Türkiye’de 900’ü aşkın meslek yüksekokulu bulunmaktadır ve bunlardan sadece 15’i organize sanayi bölgesinde yer alıyor. Meslek yüksekokulumuz bu 15 meslek yüksekokulundan trimester eğitim sistemiyle eğitim veren, yani her yıl güz, bahar ve yaz olmak üzere üç dönemden oluşan yapıda faaliyet göstermektedir. Yani sizler iki yıllık ön lisans programını 6 dönemde tamamlayacaksınız. Bu eğitim sisteminde iki dönem iş yeri eğitimine giderek teorikte aldığınız eğitiminizi, pratik eğitimle tamamlayacaksınız. Bilerek yani deneyimleyerek mezun olacaksınız.  Bu deneyim sizlere iş bulma imkânı tanımaktadır. Bu da sizlerin değerlendirmesi için çok önemli, çok büyük fırsat.” 

Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulunun bulunduğu konumundan dolayı pek çok farklılık ve güzellikleri barındırdığını söyleyen Prof. Dr. Bozkurt, “Meslek Yüksekokulumuz her programının ilk 10 öğrencisine Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından 300 TL burs imkânı vermektedir” diyerek, Meslek yüksekokulunun üniversite sanayi iş birliği kapsamında yapılan önemli çalışmalarından bahsetti. Akredite edilmiş Ayakkabı Test Laboratuvarı, makine halısı dokuma atölyesi, kutnu dokuma atölyesi, cam işleme atölyesi ve sanayiye hizmet veren teknik olarak tam donanımlı bulunan makine ve plastik enjeksiyon atölyelerin eğitim kalitesine yapacağı katkıların önemini katılımcılarla paylaştı. Prof. Dr. Bozkurt, toplantının sonunda katılan öğrencilere ve öğretim elemanlarına 2021- 2022 eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak sözleri tamamladı. 

 

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.