Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Sanko Üniversitesi’nde

İç Hastalıkları – Hemotoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, SANKO Üniversitesi’nde göreve başladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2017 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 08:30
Kaynak: İHA
Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Sanko Üniversitesi’nde

Prof. Dr. Yılmaz, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, İç Hastalıkları Anabilim Dalı Hematoloji Bilim Dalı çalışmalarını başlattı.

PROF. DR. MEHMET YILMAZ

Gaziantep’te doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Gaziantep’te tamamladı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1984 yılında mezun oldu. 1995 yılında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanlık eğitimlerine başladı.

Hematoloji uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra 2003 yılında Gaziantep Kamu Hastaneler Birliği Ersin Aslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir yıl süre ile hematolog olarak çalıştı. 2004 yılında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Hematoloji Bilim Dalı’nı kurdu.

2007 yılında 3 ay süre ile Hollanda’da Leiden Medical Center’da kök hücre ve terapötik aferez konularında çalıştı. 2007 yılında doçent unvanı aldı. 2008-2009 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Kemik İliği Nakil Ünitesi’nde kemik iliği nakli eğitimi aldı.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Eylül 2009 yılında kurulan kemik iliği nakil merkezinin kuruluşunda yardımcı sorumlu hekim olarak görev aldı. Mart 2010’da terapötik aferez yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi üzerine 2010 Ekim ayında Gaziantep’te Terapötik Aferez Merkezi’ni kurdu ve bu ünitenin sorumlu hekimi olarak görevini sürdürdü. Flow sitometri ünitesinde danışman hekim olarak hizmet verdi.

2013 yılında profesör unvanını aldı. 11 uluslararası klinik araştırma projesinde görev yaptı. Uluslararası bilimsel dergilerde 48 yayını ve 44 bildirisi, ulusal düzeyde 24 yayını ve 90 bildirisi bulunan Prof. Dr. Yılmaz’ın ulusal düzeyde ve tıp alanında alınmış 9 ödülü bulunmaktadır.

Hematoloji Uzmanlık Derneği ve Deneysel Hematoloji Derneği Yönetim Kurulu üyesi olan Prof. Dr. Yılmaz, ayrıca Türk Hematoloji Derneği, Aferez Derneği, Avrupa Hematoloji Derneği, Gaziantep Hemofili Derneği ve Gaziantep Talasemi Derneği üyesidir.

Evli ve 2 çocuk babası olan Prof. Dr. Yılmaz, 1 Kasım 2017 itibarı ile SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevine başlamış olup, Hematoloji Bilim Dalı kuruluş çalışmalarını başlatmıştır.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.