Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Proje partisiyiz”

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gazetemiz Güncel’i ziyaret ederek, seçim çalışmaları ve Ak Parti’nin Gaziantep ile ilgili projelerini anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2018 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:12
Kaynak: İHA
“Proje partisiyiz”

Koçer, “Biz proje partisiyiz. Muhalefetin seçim beyannamelerindeki tüm projelerini üst üste koysanız Ak Parti’nin projeleri kadar etmez” dedi.

SONUCA ODAKLI ÇALIŞMIYORUZ

24 Haziran’da yapılacak olan seçimlere yönelik çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirten Ak Parti Gaziantep Adayı Nejat Koçer, yüksek oy oranıyla, seçimlerden güçlü bir şekilde çıkmayı hedeflediklerini söyledi. Koçer, “Büyük seçim kampanyamızın temel amacı, seçimi kazanmak değil, seçimi güçlü bir şekilde kazanmak, alacağımız oy oranını daha da yukarı çekmektir. Ne kadar yüksek oy alınırsa, partimizin ve bizlerin başarısı olacak. Yani biz sonuca odaklı değiliz. Biz sonucu aldık olarak görüyoruz zaten. Ama daha yüksek oy oranıyla almak istiyoruz. İddialı olmalıyız ama iddialarımızın da altı boş olmamalı. Halkımız bu konuda kendisini kandıranları hiç unutmadı, unutmaz da. Geçmişte bir ev, bir anahtar vereceklerini söyleyenler de oldu. Veremediler ama bu vaatler unutulmadı. Sonuçta kendileri unutuldu gitti” şeklinde konuştu.

YAPARSA AK PARTİ YAPAR

Ak Parti’nin istikrarın teminatı olduğunu ifade eden Koçer, 16 Yıldır Avrupa’da bile istikrarlı bir şekilde yönetimde kalan bir parti olmadığını ifade etti. Koçer, “Ak Parti’nin bu kadar uzun süre yönetimde kalmasının nedeni de budur zaten. Çünkü Ak Parti vadettiği şeyleri yapan, yapamayacağı şeyi vadetmeyen bir parti. Yapacaksa Ak Parti yapar, inancını yerleştiren bir parti. Kendini sürekli yenileyen, dünyadaki değişime ayak uyduran bir parti. Belki de eskiden söylediği bir şeyi, zamana ve çağa göre yeniden yorumlayabilen bir parti ve liderimiz var” diye açıklama yaptı.

Koçer, 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerin önemini şu sözlerle anlattı: “Bu seçim çok önemli. Bir sistem değişikliğine gidiyoruz. Seçimin önemini artıran birkaç unsur var. Bunlardan birisi, 15 Temmuz darbe girişimi. FETÖ terör örgütü ile mücadele şu anda devam ediyor. Bir taraftan mahkemeler devam ediyor, diğer taraftan de yeni bilgi ve belgeler ortaya çıkıyor, bunlarla ilgili süreçler devam ediyor. Bu mücadelenin kesintisiz ve eksiksiz devam etmesi gerek. Bir diğer konu, Türkiye’de terörle mücadelede çok büyük başarılar elde edildi. Son 30 yılın en büyük başarıları elde edildi. Bu mücadelenin kesintiye uğramaması gerek.

KORKAKLARLA BU ÜLKE YÖNETİLEMEZ

Diğer taraftan El Bab’ta, Cerablus’ta, Afrin’de, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonlarının sonunda bizim o bölgede askerlerimiz var. Orada da güçlü olmak zorundayız. Bu nedenlerle güçlü, iradeli, kudretli ve cesaretli bir ülke yönetimine ihtiyacımız var. Yani korkaklar bu ülkeyi yönetemez. Afrin’e kadar gidin de, Afrin’e girmeyin diyenler bu ülkeyi yönetemez. Netice almak için risk alacaksınız, risk alınca da netice ortaya çıkar. Bu nedenlerle bu seçimler çok önemli.

Eğer bu seçimlerde farklı bir sonuç ortaya çıkarsa ki, asla düşünmüyoruz. Bir an için farklı bir sonucu hayal etsek bu mücadeleler zafiyete uğrar ve Türkiye bundan zarar görür. Zaten Türkiye üzerine oynanan oyunlar bu üç konuda oynanıyor. FETÖ ile içerdeki terörle mücadele ile ve de sınır ötesindeki mücadelemizle üzerimize gelmeye çalışıyorlar. Vatandaşlara en büyük tavsiyemiz, önce vatan, önce bayrak, önce ezan. Bunlar olmazsa hiçbir şeyin önemi yok. “

EKONOMİDE HİÇBİR YAPISAL SORUN YOK

Ekonominin gidişatı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, “Ekonomide yapısal hiçbir sorun yok. Bana ekonomide sorun olduğunu gösteren bir rakam ortaya koyamazlar” şeklinde konuştu. Koçer, “Ekonomide yapısal olarak sorun olduğuna dair bir rakam getirsinler, şu sıkıntı var desinler, ben kabul ederim. Ama hiçbir yapısal rakam getiremezler. Böyle bir şey yok. Ne zaman erken seçim kararı açıklandı, dövizle ilgili spekülasyonlar başladı. Aslında biz erken seçim kararı alarak onların projelerini de oyunlarını da erkenden bozmuş olduk. Ağustos ayında Türkiye’nin kredibilitesi ile ilgili açıklama yapması gereken uluslararası kuruluşlar, aniden notumuzla ilgili açıklama yapmaya başladılar. Yani bizi aptal, enayi zannediyorlar. Türkiye artık bu kalıpları aşmış, dünyayı yöneten ve yönlendiren bir pozisyonda. Aslında onların istemedikleri bir durumdayız. Dünyada bir çok ülkede yapmak istediklerini burada da yapmak istiyorlar. Ama Türkiye buna izin vermiyor ve yüksek bir sesle Dünya 5’ten büyüktür diyor. Buna karşı da daha da güçlü olmamız gerek. Dünyadaki Müslümanların, mağdurların umudunu bağladığı bir ülke olmak istiyorsak daha güçlü olmalıyız” dedi.

BİZ PROJE PARTİSİYİZ

Koçer, 24 Haziran’da sandık başına gidecek olan vatandaşlara da şu mesajları verdi: “Şu parti iyi şeyler söylüyor, bunu denesem mi? Hayır bun Türkiye yaşadı. Zaten halkın önüne seçim beyannamesi konuyor. Her vatandaş bunları iyice okumalı, karşılaştırmalı. Muhalefetin tüm seçim beyannamelerini üst üste koysunlar, Ak Parti’nin seçim beyannamesi etmez. Çünkü biz proje partisiyiz. Bütün vatandaşlarıma önerimdir, hepsini okusunlar. Ondan sonra karar versinler. Kim senin için ne vadediyor, kim toplumun tüm kesimlerini kucaklıyor, kim daha sosyal?

Bugün Ak Parti benim diyen sosyal partiden çok daha sosyal. Yardımların son 15 yıl içinde nereden nereye geldiği ortadadır. İnanılmaz kalemler var. Yetiminden duluna, engellisinden yaşlısına toplumdaki tüm kesimlere hitap eden yardımlar var. Bu sosyal devlet olmanın bir gereğidir. Ben bir soru sorayım. Muhalefet partilerinin Gaziantep için açıkladığı bir proje var mı? Ben duymadım. Trafikle ilgili söyledikleri var. Şehir içi trafik yerel seçimlerin konusu. Biz hamaset değil, popülizm değil, projeler yarışsın, vizyon ve düşünceler yarışsın diyoruz. Herkes projesini ortaya koysun, vatandaş da ona göre karar versin. Ama Ak Parti’nin başlattığını durdururum, onu yıkarım, şurayı müze yaparım diyenleri kimse inandırıcı bulmuyor. Bu 1980’li yılların siyaseti. Artık insanlar araştırıyor, aslını biliyor, yanlışa inanmıyor. Artık halkı kandırmamak gerek. “

KUZEYŞEHİR, GÜNEYŞEHİR VE DOĞUŞEHİR KURULUYOR

Gazetemiz yöneticileri ile sohbet eden Koçer, AK Parti’nin Gaziantep’e yönelik projeleri hakkında da açıklamalarda bulundu. Koçer, şöyle devam etti:

“Metro projemiz önemli. Şehrin trafiğini rahatlatmak ve şehri genişletmek için Kuzeyşehir projemiz var. Bunun yanında Geneyik bölgesinde Güneyşehir, Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafında da Doğuşehir projemiz var. Bunlar merkezi hükümetle Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa yapacağı işler. Şehrin sanayisi ile ilgili bir dönüşüm programı ortaya koyuyoruz. Bu bir vizyon projesi. Diğerleri yatırım ama bu bir vizyon projesi. Burada 5 Organize Sanayimiz, 40 milyon metrekare arazimiz, binin üzerinde işletmemiz, 300 bin civarında çalışanımız, 7 milyar dolar ihracatımız var. Ama daha katma değerli ürün üretmek ve yüksek teknolojiye geçmek istiyoruz. Bunun için de şehrin önüne bir proje koyuyoruz. Polimer Merkezini, Bilim Merkezini ve İnovasyon Merkezini altına koyuyoruz. Hepsinin projeleri hazır. En kısa zamanda bunları uygulamaya koyacağız. Yine bunun altına bilim ve teknoloji üniversitesini koyuyoruz. Kim benim bu vizyon projesinin önünde bir projem var diyorsa, getirsin ortaya koysun, vatandaş da ona göre kararını versin.

Havalimanı meselesi var. 350 milyon TL’lik bir yatırım yapılıyor. Arsa müteahhide teslim edildi. Yeni bir havalimanı terminali yapılıyor. İki pistimiz var. İkisinde ILS cihazımız var. Başlangıç olarak 6 körüklü, modüler sistem, ihtiyaca göre genişletilebilecek şekilde yeni çağdaş bir havalimanının temelini yetiştirebilirsek seçimlerden önce atacağız. Yıllık 5 milyon yolcu kapasitemiz olacak. Gaziantep’e hayırlı olsun.

SAĞLIKTA BÜYÜK RAHATLAMA OLACAK

Türkiye çapında da Gaziantep çapında da biz proje partisiyiz. Çok projemiz var. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz. Bakın neler demişiz, neler yapmışız. 5 Bin derslik sözü vermişiz, 4875 yapmışız. Şu anda il bazında 195 okulun inşaatı devam ediyor. 98 okul eylül ayında hizmete giriyor, öğrenime açılıyor. Para ve arsa sorunu yok. Bir tek zaman ihtiyacı var. Bu kadar iddialıyız.

300 Yataklı Perilikaya hastanesi bir aya kadar hizmete giriyor. Şu anda temizlikleri yapılıyor. 1875 Yataklı şehir hastanesi 2019 içerisinde bitiyor. İkisinin toplam yatak kapasitesi Cumhuriyet tarihinde Gaziantep’te kurulmuş toplam yatak kapasitesinden daha fazla. Şehirde sağlığın ne kadar rahatlayacağını tahmin edebiliyorsunuz. Ayrıca 25 Aralık Devlet Hastanesi içerisinde yeni bir bölüm yapılıyor. Yatak ilavesi yapılıyor. Dr. Ersin Arslan’da da belli yerler yıkılacak ve bir rehabilitasyon yapılacak. Sağlıkta yeni bir dönem geliyor.

POLATELİ-ŞAHİNBEY ENDÜSTRİ BÖLGESİ OLACAK

Polateli-Şahinbey’i yeni yatırım programımızda endüstri bölgesi ilan ediyoruz. Sanayi bölgesi değil endüstri bölgesi. Zaten Amanoslar yatırım programına alındı. Onunla birlikte Amanos bittiğinde endüstri bölgemiz faaliyete geçecek, Gaziantep’e liman yaklaşacak. Ve bizim navlunumuz daha ucuza gitmiş olacak. Yani o kadar şey var ki, gerçekten bu partide olmaktan büyük gurur duyuyorum. Sürekli proje üretiyoruz. Son zamanlarda çıkardığımız yasalar çok nitelikli yasalar. Örneğin yatırım ortamının iyileştirilmesi ile ilgili çıkardığımız yasalar var. Bunun için yatırımcının bürokrasisini azaltan, süreci kısaltan maddeler var. Kamu alacaklarının yapılandırılması ile ilgili sürecimiz oldu. Odalarımızın da görüşlerini alarak gerekli yasal düzenlemeleri yapıyoruz. Meclis kapanmadan önce de imar barışını çıkardık. Vatandaşın uzun süredir beklediği bir konu.

BİZ 2053’Ü KONUŞUYORUZ

Ben siyasete girdiğimde biz 2023’ü anlatıyorduk. 2011 Yılında biz 2023’ü vatandaşlara anlatıyorduk. Benim görev sürem 4 yıl ama 2023’ü anlatıyorduk. Şimdi biz 2053’ü anlatıyoruz. Aradaki fark budur. Biz yıkmaya değil yapmaya geliyoruz. Muhalefet ortaya vizyon, proje koymadan yıkmaya geliyor. Tamamen hamaset, tamamen popülizmle hareket ediyoruz. İktidara gelemeyecek bir partinin bol keseden atması vatandaş tarafından ciddiye alınmıyor. Vatandaş artık ülkenin bekasını düşünüyor. Kim güzel yönetecekse o gelsin diyor.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.