Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Projelerini sergilendiler

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2019 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:52
Kaynak: İHA
Projelerini sergilendiler

Gaziantep Ülgan Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı. Gaziantep Valisi Davut Gül tarafından açılışı gerçekleştirilen fuarda öğrenciler hazırladıkları bir birinden farklı 26 projeyi inceleyen Gaziantep Valisi Davut Gül ve Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete öğrencileri ve projelere destek veren öğretmenleri kutladı. 

Gaziantep Ülgan Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Öğrenciler tarafından hazırlanan bilimsel projelerin sergilendiği fuarın açılışına Gaziantep Valisi Davut GÜL, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz METE ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Türe'nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. 26 projenin sergilendiği fuarda incelemeler yapan Gaziantep Valisi Davut Gül ve Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete öğrencilerle uzun uzun sohbet ederek bilimsel çalışmaların ülke ekonomisi ve geleceğin Türkiye'si için önemine değindi. Öğrencileri kutlayan Vali Gül öğrenciler tarafından hazırlanan projeleri başarılı bulduğunu da sözlerine ekledi.

Gaziantep Ülgan Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TÜBİTAK yürütücüsü Kübra Özdemir açılışı gerçekleştirilen fuarla ilgili genel bir değerlendirme yaparak " Bu yıl 26 proje ile katılım sağladığı fuarda 81 öğrenci ve 20 danışman öğretmenin yaklaşık 5 ay kadar süren özverili çalışmaları sonucu bilim yolunda öğrencilerimize ışık tutacak bir çok tecrübe edindiklerini söyleyebilirim. Okul Müdürümüz İrfan Çalışkan bizlere süreç boyunca gereken desteği sağlamış, motivasyonumuzu yüksek tutmaya özen göstermiştir. Öğrencilerimle birlikte proje kapsamında değerler eğitimi alanına yönelik 'Mazi Sokağı' adlı gösteriyi sergiledik aynı zamanda. Gösterimizde toplumumuza kültürel ve sanatsal anlamda derin izler bırakan Barış Manço, Aşık Veysel, Kemal Sunal, Şener Şen, Emel Sayın gibi birçok değerli sanatçının canlandırmasını gerçekleştirerek onları yaad etmek istedik. Fuarımızda fizik, kimya, edebiyat, sosyoloji ve meslek lisesi olmamız itibariyle de ekonomi alanında projeler sunulmuş öğrencilerimize bilimsel çalışmalar anlamında geniş vizyonlar katmıştır. Fuarımıza teşrif eden değerli büyüklerimize, velilerimize, öğrencilerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Hayat yolunda bilimin ışığı hiç sönmesin " dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.