Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Psikolojinin bu yılki gündemi “Narrative Terapi”

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından her yıl düzenlenen “Psikoloji Gündeminin” onikincisi, HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde (KKM) gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2018 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:43
Kaynak: İHA
Psikolojinin bu yılki gündemi “Narrative Terapi”

PROBLEMLERİN ÇÖZÜMÜNDE DİL VE ÖYKÜNÜN ÖNEMİ

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan Psikoloji gündeminin on ikincisi olan “Narrative Terapi ( Çoklu Hikâyelerin Gücü)” açılış konuşmasını İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Osman Tolga Arıcak yaptı. Konuşmasında Narrative Terapinin etkili bir yöntem olduğunu ifade eden Arıcak, Narrative Terapinin bir duyarlılık hali ve özel bir dünya görüşü olduğundan bahsetti. Akademisyenlerin ve öğrencilerin katılımının yoğun olduğu programa, alanında uzman bilim insanları konuşmacı olarak katıldı. Bilimsel içeriği ve birbirinden değerli konuşmacıların sunumuyla katılımcıların dikkatini çeken sempozyumda, kişiler ve kişilerarası problemlerin çözümünde dil ve öykünün önemine vurgu yapıldı.

TİYATRAL ANLATIMLI SUNUM

Psikoloji Gündemine: Uzman Klinik Psikolog Eren Murat Dinçer; “Bir Dünya Görüşü Olarak Narrative Terapi”, Psikolog Danışman Gülce Nur Dinçer; “Çocuklarla Narrative Terapi ile Uygulamaları”, Psikolog Büşra Yazıcı ve Psikolog Danışman Merve Koca “Kollektif Narrative Terapi Uygulamaları’’ sunumları ile alanında uzman konuşmacılar katıldı. Sunumları ile büyük beğeni alan konuşmacılar Narrative Terapi’de, kişinin çevresinde ve kendisinde yarattığı etkiler üzerinden konuştu. Psikolog Büşra Yazıcı ve Psikolog Danışman Merve Koca sunumlarında hazırladıkları tiyatral (seyirlik) oyunlarıyla, katılımcılardan büyük alkış aldı. Sunumların sonunda konuşmacılar, katılımcıların merak ettiği soruları cevapladı. Soru ve cevap kısmının ardından konuşmacılara verilen plaket takdimiyle sempozyum tamamlandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.