Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PTT çalışanları şartlarının iyileştirilmesini istiyor

PTT çalışanları eşzamanlı olarak yaparak ağır şartlar altında çalıştıklarını ve haklarının giderek kısıldığına dair basın açıklaması yaptılar.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2018 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 02:58
Kaynak: İHA
PTT çalışanları şartlarının iyileştirilmesini istiyor

Gaziantep Birlik Haber Sen İl Başkanı İbrahim Halil Yorulmaz, yaptığı basın açıklamasında "PTT A.Ş. son yıllarda büyük bir atılım gerçekleştirerek sektörde bir numaralı marka haline geldiğini ifade ederek PTT' nin sektörde bir numara haline gelmesinde yapılan uygulamaların yanı sıra personelin özverili olarak verdiği emek ve gayret içinde olduğunu" vurguladı.

Yorulmaz açıklamasına şöyle devam etti: Çünkü PTT personeli kurumunu sever, yaptığı işi sever, bilir ki vatanını en çok seven işini en iyi yapandır. Bilir ki helal kazanmanın yolu çok çalışmaktan ve üretmekten geçer. PTT personeli bir çok iş yerinde personel eksikliği olmasına rağmen izne ayrılmamış, hastaneye gitmemiş, mesai kavramı gözetmeden çalışmış, ailesinin ve sevdiklerinin acılı ve güzel gününde dahi fedakarlık ederek yanlarında olamamıştır. PTT personeli Hafta sonu dememiş çalışmış, bayram dememiş çalışmış, üretmiş, PTT' yi bir numara yapmış, ülkesine ve milletine kazandırmıştır. Postacı kardeşim sıcak, soğuk, yağmur, çamur dememiş 81 ilin tamamında en ücra köşeye varana dek 81 milyona her gün hizmet vermiştir. Postacı kardeşim günlük taşıyabileceği postanın çok daha fazlasını taşımış, yetmezmiş gibi akşamda evine iş götürmüştür. Gişede çalışan memur kardeşim; akşam yedilere, sekizlere kadar çalışmış, evine ve ailesine vakit ayıramamıştır.

PTT personeli Bu denli iyi niyetli, özenli ve özverili çalışırken iş yoğunluğu durmadan artmış; emekli olan personelin yerine yeni personel alımı yeteri kadar yapılmamıştır.

Şube sayıları arttırılmış, yapılan yeni anlaşmalarla gönderi Sayıları artmıştır. Bazı PTT merkezleri esnek çalışma adı altında saat ondokuza kadar çalışmaya devam ettirilmiştir.

PTT personeli 399' lu, İHS' li ve taşeron diye ayrılmış iş eşit yapılmasına rağmen yapılan işe eşit ücret verilmemiştir. Toplu sözleşmeden elde edilen hak ve kazanımlar çalışanlara verilmemiş, hatta elde edilen hak ve kazançlarda yayınlanan genelgelerle bir bir çalışanın elinden alınmıştır” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.