Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ramazan bereketi

Ramazan ayına sayılı günler kala Tarihi Elmacı Pazarı esnafı hazırlıklarını tamamlarken, pazarda Ramazan canlılığı hissedilmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2017 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:10
Kaynak: İHA
Ramazan bereketi

On bir ayın sultanı Ramazan’a sayılı günler kala Gaziantep’te başta Elmacı Pazarı olmak üzere çarşı-pazarda hareketlilik yaşanıyor. Vatandaşlar Ramazan’a girmeden önce iftarlık ve sahurluk malzemelerini almaya başladı. 

ÇARŞI-PAZAR CANLANIYOR

Elmacı Pazarı esnaflarından Abdulkadir Kaya havaların sıcak olmasına rağmen tahin ve pekmeze vatandaşların ilgi gösterdiğini belirterek, ‘’20 yıldır bu işi yapıyorum. Yaz mevsiminde olduğumuz için genelde gurbetçi vatandaşlarımız çok tercih ediyor. Tabi bunun yanı sıra yerli vatandaşlarımız da tahin, pekmez, helva ve üzüm gibi ürünleri sahur vaktinde tükettikleri için onlarda ilgi gösteriyor. Kış ayında çok tüketilse de yazında da tercih ediliyor. Çünkü tahin ve pekmez kalsiyum yönünden çok zengin bir besindir. Fiyatlarımızda geçen yıla göre bir değişiklik olmadı. Tahin ve pekmezin kilosunu 15 TL’den satışa sunuyoruz. Piyasada bir canlılık var. İlerleyen günlerde canlılığın daha çok artacağını düşünüyorum’’ dedi.

GEÇEN YILA GÖRE DAHA İYİ

Esnaf Aydın Şenkaya ise 40 yıldır bu mesleği yaptığını, Elmacı Pazarı’ndaki en eski esnaf olduğunu belirterek, ‘‘Şuan için çok fazla yoğunluk yok. Müşterilerin Ramazan’a bir veya iki gün kala alış veriş yapıyor. Biz hazırlıklarımızı tamamladık. İlerleyen günlerde yoğunluk yaşanır. Fakat geçen yıla göre satışlarımız bu yıl daha iyi. Ümit ediyoruz ki bu yıl daha da iyi olur. Vatandaşlar genelde hurma ve üzüm gibi tok tutacak ürünleri tercih ediyorlar.

Fiyatlarımız da geçen yıla göre farklılık var. Geçen yıl kuraklık olduğu için fiyatlarımız biraz yüksek fakat yeni mahsul ürünler çıkınca fiyatlar biraz daha düşecek. Hurma 40-45 TL, üzüm 15 TL, sucuk 30- 35 TL arasında satışa sunuyoruz. Üzüm ve muska da fiyatlarımız geçen yılla aynı’’ şeklinde konuştu.

GURBETÇİLERİN MEKANI

Almacı Pazarının müşterilerinin büyük bölümünü gurbetçi vatandaşlar oluşturuyor. Almanya’dan gelen gurbetçi vatandaşlardan Murat Özgüler her yıl buraya gelerek alış veriş yaptıklarını ifade etti. Özgüler, “Fiyatlar bence uygun, geçen yılda öyleydi. Fiyatlardan oldukça memnunuz” dedi. Yine Almanya’dan gelen Ahmet Özgüler ise fiyatlardan oldukça memnun olduklarını söyleyerek, ‘‘Fiyatlar bence normal. Geçen yıl da gelmiştik. Gaziantep’e öz yöresel ürünleri tercih ediyoruz. Tabi Ramazan için de hazırlıklarımızı yapıyoruz’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.