Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ramazan'ın vazgeçilmezi 'kahke'

Güneydoğu'da Ramazan ayının vazgeçilmez simidi 'kahke’ için mesai başladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2018 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2023 22:28
Kaynak: İHA
Ramazan'ın vazgeçilmezi 'kahke'

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Ramazan ayının vazgeçilmez lezzeti kahke, yine sofralardaki yerini aldı. Sahur ve iftar sofralarını süsleyen lezzeti kahkenin yapımına Ramazan ayı ile birlikte başlandı. Un, şeker, mahlep ve sıvı yağ ile yapılan kahke, ekmek fırını ve pastanelerde pişiriliyor. Kilosu 15 liradan satılan kahkeye vatandaşlar, damakta bıraktığı tat ve özel aroması nedeniyle yoğun ilgi gösteriyor.

Kahke için fırın ve pastane çalışanları da yoğun mesaiye başladı. Sadece Ramazan'da yapılan kahke, lezzeti ile sahur ve iftar sofralarının vazgeçilmezi oluyor.

35 yıldır mesleğin içinde olan Cuma Yalçın kahkenin Ramazan'ın olmazsa olmazı olduğunu belirterek, “Şu anda Ramazan dolayısıyla kahkelerimizi yapmaya başladık. Kahkemiz un, şeker, mahlep ve sıvı yağ ile yapılır. Hamur 40-45 dakika yoğruluyor. Ondan sonraki aşamada hamurlar nakış gibi işleniyor. Susamladıktan sonra fırına veriyoruz. Kahke Ramazan'a özeldir. Gaziantep’te olmazsa olmazlardandır. Sadece Ramazan'da yapıldığı için hasretle vatandaşlar bekliyordur. Şu ana kadar gelen talepten memnunuz” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.